Meld je aan voor een intake

Met een integrale methode is het mogelijk om allerlei soorten chronische klachten op te lossen. Door de klachten te analyseren, de leefstijl te verbeteren, diepere verbindingen en triggers te ontkoppelen en de mindbody connectie te herconditioneren.

  Medicaties stoppen

  Operaties voorkomen

  Natuurlijk en veilig genezen

  Vanuit huis mogelijk

Er wordt binnen 24 uur contact met je opgenomen

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat de therapie?

>
Totaal Pijnvrij gebruikt verschillende methoden, afhankelijk van de situatie – en persoonlijke voorkeuren. Denk aan voeding- en leefstijladvies, coaching, suppletie, mindfulness, bewustwordingsprocessen en triggerpoint-, massage- en sporttherapie. Soms moeten deze integraal worden ingezet voor het meest effectieve resultaat. Vaak kan een combinatie van enkele vormen al het gewenste resultaat bereiken. De gekozen methoden zijn afhankelijk van de hulpvraag en aard van de klachten. De eerste stap is altijd een fase waarin de huidige situatie wordt bestudeerd. Zodat er kennis en bewustzijn ontstaat van de aard van het probleem.

 

Ik heb al van alles geprobeerd tegen de klachten. Hoe weet ik of deze therapievorm wel effectief zal zijn?

>
Omdat er een stuk verder wordt gekeken naar de onderliggende oorzaken, zoals onbewuste factoren die een sleutelrol spelen in de mindbody connectie, metabolische problemen en chronische ontstekingen. Dus de gevoeligheden in zowel het immuunsysteem als zenuwstelsel. De structuur en begeleiding van een programmavorm kan daarbij het verschil maken in slechts tijdelijke verbetering en een structurele oplossing.

Chronisch betekent niet ongeneeslijk of definitief. Afhankelijk van de soort klachten, in hoeverre je open staat voor een andere manier van denken en werken. Maar ook de mate waarin jij coachbaar en therapietrouw bent zijn belangrijke factoren voor de effectiviteit. Bij vrijwel alle chronische pijnklachten zijn significante en duurzame verbeteringen mogelijk binnen enkele weken tot maanden. Hierbij wordt een holistische (PNI-)benadering gebruikt.

Daarbij staat kennis in het proces centraal. Dit blijkt belangrijk te zijn voor meer duurzame resultaten. Inclusief om de motivatie te creëren om aanpassingen te kunnen maken. Ook andere factoren kunnen meespelen. Denk aan voeding, bioritme en beweging. Om een goede analyse van jouw (pijn)klachten te krijgen en een inschatting van de aanpak en effectiviteit doe je de pijntest of meld je je aan voor een gratis intake. Daarbij is er aandacht voor inspiratie en coaching om de leefstijlaanpassingen te kunnen maken en die moeilijke eerste stap te maken.

 

Kan pijn door fysieke problemen zoals slijtage, hernia of scoliose worden opgelost?

>
Jawel. Structurele lichamelijke afwijkingen hoeven geen pijn te doen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld fysieke slijtage maar geen pijn. Sterker nog: Ruim 60% van de mensen zonder pijn hebben structurele afwijkingen zoals slijtage, hernia’s, stenose en scoliose. Het feit dat er structurele problemen zijn betekend dus niet dat je pijn moet hebben. En andersom: Als je pijn hebt betekend het niet dat er fysieke problemen of afwijkingen zijn.

 

Wordt deze therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

>
Totaal Pijnvrij is aangesloten bij BATC en kan worden vergoed vanuit een aanvullend pakket. Niet alle verzekeraars vergoeden en er gelden maxima, die per pakket verschillen. Check bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt (en wat eventueel resterend budget is voor alternatieve zorg). Mocht je geen vergoeding krijgen en/of als je financieel aantoonbaar beperkt bent, zijn kortingen bespreekbaar. Zorgkosten voor chronische klachten zijn daarbij belastingaftrekbaar via je IB-aangifte, waardoor het in feite kosteloos kan zijn. Lees de voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

 

Ik heb fysieke pijn. Waarom zou een mindbody/PNI-benadering dan effectief zijn?

>
Laaggradige ontstekingen kunnen een rol spelen, die we kunnen verbeteren met leefstijlaanpassingen. Maar ook omdat onze volledige situatie; evolutionaire conflicten, gedachten, overtuigingen, emoties en gedrag een belangrijke invloed hebben op ons lichaam. Wanneer je een spannende film kijkt versnelt bijvoorbeeld je ademhaling en hartslag, door deze mindbody connectie. Zo zijn er talloze andere voorbeelden waarbij we met ons brein de systemen in ons lichaam (onbewust) beïnvloeden. Zodat we de ziekte of pijn moeten begrijpen als een strategie voor – of oplossing van – het werkelijke probleem.

 

Hoe lang duurt het voordat ik van de klachten af ben met deze methode?

>
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Bij de meeste mensen is het een proces van enkele weken waarin klachten gestaag verminderen. Het is echter bijna nooit in een rechte lijn naar beneden. Zo zal pijn meestal kunnen fluctueren voordat het definitief verbeterd en/of helemaal oplost.

Afhankelijk van de intensiteit, hoe lang de ziekte of klachten al aanwezig zijn, hoe jij met stressoren omgaat, hoe goed en aandachtig je het programma of de therapie volgt en hoeveel vertrouwen je hebt in het proces. Voor verreweg de meeste mensen die een programma volgen zijn er sterke verbeteringen binnen enkele weken.

De gemiddelde verbetering bij chronische pijnklachten ligt ongeveer op 80% binnen 4 weken. Het is echter een valkuil om hiernaar te streven. Vaak werkt dat juist averechts. Een deel van het proces is er daarom op gericht om op een andere manier naar de pijn te gaan kijken. Om daarmee de angst voor de pijn weg te nemen.

 

Ik beoefen al jarenlang yoga/mindfulness/meditatie maar heb nog steeds pijn. Kan dit dan nog wel effectief zijn?

>
Jazeker. Om chronische pijn op te lossen zal een proces met specifieke kennis en dagelijkse oefeningen je helpen om de pijn op te lossen. Hierbij is de specifieke structuur, kennis en het vermijden van bepaalde valkuilen cruciaal. Enkel het doen van yoga, meditatie en mindfulness oefeningen blijkt vaak niet genoeg om hardnekkige pijnpatronen te doorbreken.

 

Ik heb al meerdere dingen gedaan om mijn triggerpoints op te lossen maar heb nog steeds pijn. Waarom zou dat via Totaal Pijnvrij wel effectief zijn?

>
Omdat we niet alleen de fysieke pijn of triggerpoints behandelen, maar juist de onderliggende oorzaken die de triggerpoints en laaggradige ontstekingen voeden ontrafelen en oplossen. In een programmavorm zijn we met deze oorzaken een tijd bezig om het lichaam, autonome zenuwstelsel, immuunsysteem, metabolisme en onbewuste brein te herconditioneren. Zo kunnen zelfs de meest chronische triggerpoints worden opgelost. Ook kunnen er bijvoorbeeld triggers zijn in de vorm van voedingsstoffen die jou blijven triggeren – en zo dus de pijn in stand houden. Het weten waar te zoeken én de begeleiding om de juiste stappen te zetten kunnen het cruciale verschil maken.

 

Wat wordt bedoeld met de mindbody connectie?

>
De mindbody connnectie duidt op de verbinding tussen lichaam en geest ofwel de interactie tussen het brein en het fysieke lichaam. Bij chronische pijn, stress, burnout, angst en depressie spelen onbewuste processen een rol die de klachten in stand houden.

Hiermee is dus een verstoring opgetreden in de mindbody connectie. Het opheven van deze verstoring, door bewustwording en herconditionering (ook wel herprogrammering genoemd) kan de klachten vaak significant verbeteren of zelfs helemaal oplossen.

Totaal Pijnvrij biedt daarom de kennis, technieken en structuur in workshops, sessies en programma’s waarmee je oorzaken van chronische pijn, triggerpoints of mentale klachten kan oplossen. Voor structurele resultaten!

 

Wat heb ik nodig om succesvol een Triggerpoint Reset Programma te doorlopen?

>
Een internet verbinding en computer (desktop, laptop, tablet of smartphone) waarmee je comfortabel circa 15-30 minuten per dag webpagina’s kan openen, teksten kan lezen, video’s kan bekijken en kan typen.

Het is een voordeel als je de Engelse taal redelijk goed verstaat. Er wordt je (mogelijk) gevraagd naar Engelstalige sprekers te luisteren. Verder is het raadzaam een kladblok, pen en oordoppen te hebben of aan te schaffen.

 

Ik woon niet in de buurt van een praktijklocatie. Is dat een probleem?

>
Totaal Pijnvrij klanten komen vanuit het hele land. Er zijn 3 locaties en online sessies mogelijk. In principe kan daarbij het gehele mindbody deel van het programma vanuit huis worden gevolgd. Je wordt via email, video-gesprek, tekst/app en telefoon begeleid. Intake, overleg en mindbody sessies kunnen eveneens via email, telefoon en video-verbinding.

Alleen de fysieke diagnose en eventuele triggerpoint sessies zullen fysiek ingepland moeten worden. Afhankelijk van jouw situatie kunnen we overleggen hoe we zo min mogelijk fysiek bijeen hoeven komen. Eventueel kunnen behandelingen op locatie worden gepland. Afhankelijk van de afstand zal dat wel extra kosten betekenen. Maar je hoeft dus zeker niet in de buurt van Voorburg te wonen!

 

Waar is de therapie op gebaseerd?

>
Totaal Pijnvrij is oorspronkelijk geïnspireerd door de Triggerpoint Reset Methode en baseert zich op de klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI): De wetenschappelijke studie naar de invloeden van de verschillende systemen op chronische ziekten en pijn. Met als doel neurowetenschappelijke inzichten en het klinische werk van innoverende (mindbody en natuurgeneeskundige) artsen en therapeuten wereldwijd: Voornamelijk werkzaam op het gebied van chronische pijnbestrijding.

De mindbody methode is ontstaan vanuit theoretische inzichten, klinisch onderzoek en methodieken van o.a. artsen en onderzoekers zoals Dr. John Sarno, Dr. Howard Schubiner, Dr. David Hanscom en gecombineerd met inzichten vanuit de epigenetica en kwantum biologie via o.a. Prof. Bruce Lipton en Dr. Joe Dispenza. Gecomplementeerd met o.a. NLP-methoden en technieken van onder meer life coach en NLP-therapeut Tony Robbins.

Daarnaast worden principes gebruikt vanuit de (natuur)voedingswetenschap en klinische successen, bekend als o.a. evolutiebiologie, paleo, keto, PKD, carnivoor en (intermitterend) vasten. Methoden voor chronische, metabolische en auto-immuunklachten worden benaderd vanuit met name metabolische methoden. Vanuit klinische inzichten van Dr. Leo Pruimboom, Dr. Jason Fung, Dr. Shawn Baker, Dr. Paul Saladino, Dr. Paul Mason en Dr. Zsófia Clemens).

Zie voor meer informatie de pagina onderzoek voor de wetenschappelijke inzichten en basis voor methoden en interventies.

 

Wordt het vergoed door mijn verzekering?

>
Totaal Pijnvrij is aangesloten bij beroepsvereniging BATC en valt onder de alternatieve zorg. Neem contact op met je verzekeraar om te vragen of en in hoeverre er sprake is van vergoeding. Kijk voor meer informatie op deze pagina. De therapie is een veilig en effectief alternatief voor de reguliere zorg. Met name als het gaat om chronische klachten biedt het uitkomsten die de reguliere zorg vaak niet kan bieden. Bijvoorbeeld wanneer je medicatie wilt stoppen of operaties wilt voorkomen.

 

 

Terug naar boven