Aanmelden Workshop the Mindbody Solution

Ontdek waarom pijn chronisch wordt en ervaar technieken om het structureel en veilig op te lossen

Er is helaas iets misgegaan tijdens het verwerken van de betaling.
  • De pijn leren begrijpen en oplossen
  • Medicaties verminderen of stoppen
  • Besparen op eindeloze behandelingen
  • Riskante en onnodige ingrepen voorkomen
  • Gratis bij aansluiting op een programma

Veelgestelde vragen

Ik heb al van alles geprobeerd tegen de pijn. Hoe weet ik of deze therapievorm wel effectief zal zijn?

>
Omdat er juist naar de onderliggende oorzaken, zoals onbewuste factoren vanuit de mindbody connectie wordt gekeken. Hetgeen andere therapievormen vrijwel niet doen of onvoldoende beheersen. De structuur en begeleiding van een programmavorm kan daarbij het verschil maken in slechts tijdelijke verbetering en een structurele oplossing.

Chronisch betekend niet ongeneeslijk of definitief. Afhankelijk van de soort klachten, in hoeverre je open staat voor een andere manier van denken en werken en de mate waarin jij coachbaar en therapietrouw bent zijn belangrijke factoren voor de effectiviteit. Bij vrijwel alle chronische pijnklachten zijn significante verbeteringen mogelijk binnen enkele weken tot maanden.

Ook andere factoren kunnen meespelen. Denk aan voeding, bioritme en beweging. Om een goede analyse van jouw (pijn)klachten te krijgen en een inschatting van de aanpak en effectiviteit doe je de pijntest of meld je je aan voor een gratis intake.

 

Kan pijn door fysieke problemen zoals slijtage, hernia of scoliose worden opgelost?

>
Jazeker. Structurele lichamelijke afwijkingen hoeven geen pijn te doen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld fysieke slijtage maar geen pijn. Sterker nog: Ruim 60% van de mensen zonder pijn hebben structurele afwijkingen zoals slijtage, hernia’s, stenose en scoliose. Het feit dat er structurele problemen zijn betekend dus niet dat je pijn moet hebben. En andersom: Als je pijn hebt betekend het niet dat er fysieke problemen of afwijkingen zijn.

 

Wordt deze workshop vergoed door mijn zorgverzekeraar?

>
Totaal Pijnvrij is aangesloten bij BATC en therapie worden vergoed. In groepsverband kan helaas niet worden vergoed. Mocht je de workshop volgen en een programma besluiten te doen dan worden de kosten van de workshop verrekend met de programmakosten. Waardoor je de workshop effectief gratis doet. NB: Niet alle verzekeraars vergoeden en er gelden maxima. Check bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt (en wat eventueel resterend budget is voor alternatieve zorg dit jaar).

 

Hoe lang duurt het voordat ik van de pijn af ben met deze methode?

>
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Bij de meeste mensen is het een proces van enkele weken waarin de pijn gestaag verminderd. Het is echter bijna nooit in een vloeiende beweging naar beneden. De pijn zal meestal een poosje fluctueren voordat het definitief verbeterd en/of helemaal oplost.

Het is afhankelijk van de intensiteit, hoe lang de pijn al aanwezig is, hoe jij met stressoren om gaat, hoe goed en aandachtig je het programma/de therapie volgt en hoeveel vertrouwen je hebt in het proces. Voor de ene persoon kan het daarom in enkele uren al structureel oplossen. Bij de ander kan het een proces van enkele jaren zijn en zal de pijn nog vaak even terugkomen. Voor verreweg de meeste mensen die een programma volgen zijn er sterke verbeteringen binnen enkele weken.

De gemiddelde verbetering ligt ongeveer op 80% binnen 4 weken. Het is echter een valkuil om hiernaar te streven. Vaak werkt dat juist averechts. Een deel van het proces is er daarom op gericht om op een andere manier naar de pijn te gaan kijken. Om daarmee de angst voor de pijn weg te nemen.

 

Ik beoefen al jarenlang yoga/mindfulness/meditatie maar heb nog steeds pijn. Kan dit dan nog wel effectief zijn?

>
Jazeker. Om chronische pijn op te lossen zal een proces met specifieke kennis en dagelijkse oefeningen je helpen om de pijn op te lossen. Hierbij is de specifieke structuur, kennis en het vermijden van bepaalde valkuilen cruciaal. Enkel het doen van yoga, meditatie en mindfulness oefeningen blijkt vaak niet genoeg om hardnekkige pijnpatronen te doorbreken.

 

Ga naar aanmeldformulier

Call Now ButtonBel nu