Artritis verbeteren met de Immuunsysteem Reset Methode

Veilig en natuurlijk auto-immuunziekten en chronische ontstekingen aanpakken

Gratis pijntest

Je hebt misschien al verschillende dingen geprobeerd om de pijn van de artritis te bestrijden. De Immuunsysteem Reset Methode van Totaal Pijnvrij biedt natuurlijke en veilige oplossingen. Waarbij we de onderliggende oorzaken van de pijn gericht aanpakken. Zodat er blijvende verbeteringen mogelijk zijn en de pijn duurzaam kan verbeteren.

 • Integrale aanpak
 • Persoonlijk voedingsplan
 • Gezond gewichtsverlies
 • Medicatie stoppen
 • Operatie voorkomen
 • Coaching en inspiratie
 • Duurzame resultaten
De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina

Meld je aan en we nemen binnen 24 uur contact met je op

Gratis pijntest

Complicaties voorkomen

Om reumavormen zoals artritis op te lossen moeten de onderliggende triggers worden gevonden die de ontstekingen creëren. Bij artritis zijn de gewrichten immers chronisch ontstoken. Het is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het immuunsysteem de gewrichten niet herkent als lichaamseigen en voortdurend ontstekingen creëert. Wat leidt naar chronische pijn in de gewrichten en mogelijk andere complicaties. Zo kan het op lange termijn leiden naar artrose. Ofwel slijtage in de gewrichten. Het is daarom het beste om de oorzaak van de ontsteking aan te pakken.

Immuunsysteem Reset

Totaal Pijnvrij integreert verschillende natuurlijke principes om de artritis te verbeteren. Waarin zowel voeding als de mindbody connectie centraal staan. Op basis van een persoonlijke analyse wordt een plan opgesteld. De meest waarschijnlijke triggers worden als eerste verwijderd, waarna de gevoeligheid steeds wordt getest. Zo kan de belastbaarheid van de systemen verbeteren en een immuunsysteem-reset worden gerealiseerd. In veel gevallen kan dat zonder bloedtesten. Omdat deze niet altijd actuele of relevante informatie geven en vaak sterk fluctueren. Daarom zijn ze vaak ondergeschikt aan andere indicatoren.

De biomarkers

Zo zijn kenmerken en eigenschappen zoals energie, kracht, pijn, gevoel, stoelgang, ontlasting, welzijn, ontspanning en nachtrust meer betrouwbare indicatoren. Dit zijn de natuurlijke bio-markers. Om ze bij auto-immuunziekten positief te beïnvloeden werken we met name met voeding en bewustzijn. Beide zijn krachtige epigenetische factoren: Ze beïnvloeden de expressie van onze genen. Maar we gebruiken het bewustzijn ook om de mindset en inspiratie te vinden of creëren. Om de nodige aanpassingen te kunnen maken. Alles begint immers bij de wil.

Lees meer

Chronische ontstekingen en pijn

Veel pijn wordt door het eigen immuunsysteem veroorzaakt. Zo zijn er circa 80 verschillende soorten auto-immuunziekten. Allemaal aandoeningen waarbij het afweersysteem het eigen lichaam bestrijdt. Met chronische ontstekingen, weefselschade en vaak gepaard gaand met pijn. Deze auto-immuunziekten komen helaas steeds vaker voor. Met name door sterk bewerkte voeding. Maar ook door andere levensstijlfactoren, zoals stress. Gelukkig kunnen ze ook met aanpassingen in de levensstijl weer verbeteren, of zelfs oplossen. Zonder medicatie of risicovolle of dure behandelingen.

Lekkende darm

Overmatige suikers en bewerkte voeding kunnen een negatieve invloed hebben op de darmwand. Waarbij een te veel kan leiden naar wat men leaky gut of lekkende darm noemt. Door een verstoring in de darmflora, het microbioom verslechtert de barrière tussen de darm en de bloedbaan. Hierdoor kunnen kleine (voedsel)deeltjes in de bloedbaan terechtkomen die een immuunreactie kunnen oproepen. Zo leert het immuunsysteem deze ‘vijandige’ deeltjes aanvallen en kan er een gevoeligheid, allergie of auto-immuunziekte ontstaan.

Schadelijke stoffen

Veelvoorkomende auto-immuunziekten hebben hun oorsprong dus ook in voeding. Naast suikers spelen vooral sterk bewerkte voeding een rol. Deze bevatten veel potentieel schadelijke stoffen. Die eveneens het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de darmwand en dus het immuunsysteem negatief kunnen beïnvloeden. Dit zijn stoffen zoals smaakversterkers, kleur- en geurstoffen, conserverings- en verdikkingsmiddelen. Velen ervan worden goedgekeurd door de toezichthouders, tot een veilige dosering. Maar bij artritis kan een kleine hoeveelheid al een ontstekingsreactie uitlokken.

Gevoeligheid

De gevoeligheid hoeft zich alleen niet te beperken tot die ene toxische stof. In veel gevallen ontstaat er gevoeligheid voor diverse stoffen. Waarbij het een bijzondere uitdaging wordt de verschillende verantwoordelijke stofjes te vinden. Om ze te identificeren en vermijden. Ook kan de gevoeligheid naar verloop van tijd veranderen. Als er geen aanpassingen worden gedaan in de levensstijl (met name in het voedingspatroon) kan deze uitbreiden. Wat het probleem verder compliceert en de gezondheid en welzijn verder ondermijnt.

Immuunsysteem reset

Om de pijnlijke gewrichten duurzaam te herstellen moet daarom het immuunsysteem gereset worden. Door verschillende principes te combineren in een proces van enkele maanden waarbij. Zodat het immuunsysteem zich kan herstellen en de gevoeligheden als hert ware kan afleren of vergeten. Dit kan met aangepaste diëten gebaseerd op natuurlijke voeding, waarbij de hoeveelheid koolhydraten wordt beperkt.

Eliminatie en mindbody principes

Ook kunnen specifieke eliminatie van producten, intermitterend vasten, mindfulness en meditatie en andere levensstijlaanpassingen bijzonder goed helpen. Of zelfs nodig zijn. Op basis van een intake (anamnese) worden persoonlijke doelen en voorkeuren meegewogen en een specifiek behandelplan opgesteld.

Effectief plan

Wil je weten of dit voor jou kan werken of heb je vragen? Meld je aan voor een gratis intake of boek direct een consult. Dan kunnen we een effectief plan maken waarbij jij jouw klachten duurzaam oplost. Om de pijn te verbeteren en een plan te maken wat het beste past. Bij jouw persoonlijke situatie, huidige dieet en gezondheid. Maar ook om jouw energie en welzijn structureel te verbeteren. Want met de juiste mindset is veel mogelijk.

Waarom deze levensstijlaanpassingen?

 • Om klachten bij de bron aan te pakken ipv symptoombestrijding met medicatie
 • Als je een duurzame verbetering van jouw pijnklachten wilt
 • Wanneer je structurele resultaten zoekt en geen risicovolle behandelingen
 • Als alles wat je geprobeerd hebt niet werkt of alleen tijdelijk
 • Om gevoeligheden te vinden en ze te vermijden, verminderen of oplossen
 • Voor zorg en ondersteuning bij gerichte aanpassingen in jouw levensstijl
Logo BATC

Totaal Pijnvrij valt onder de alternatieve zorg en is aangesloten bij beroepsvereniging BATC.

pbep-aantoonbaar-beter-logo

Het Keurmerk ‘Practice Based Evidence Praktijk’ onderscheidt praktijken die de effectiviteit van de behandeling inzichtelijk maken op basis van specifieke criteria. Hierdoor kan de cliënt zien of de gegeven behandeling effectief is. Zo kunnen deze zorgverleners specifieker en efficiënter behandelen en een aantoonbaar betere kwaliteit van zorg bieden.

Bekijk de tarieven, check de beschikbaarheid en maak direct een afspraak.
Zonder zorgdeclaraties 10% korting.

Gratis pijntest