Artrose is te behandelen en verbeteren

De Triggerpoint Reset Methode: De totaalaanpak bij pijn in gewrichten door slijtage

Bob Borghart, Triggerpoint Reset Therapeut | Laatst bewerkt: 13 maart 2020

Bij artrose is een deel van het kraakbeen verdwenen waarbij er veranderingen in het bot optreden. Maar ook kan er blijvende gevoeligheid en pijn ontstaan. De artrose in het gewricht zelf is grotendeels onomkeerbaar, maar de pijn die gepaard gaat is op te lossen. De pijn komt namelijk uit het zenuwstelsel. Met de Triggerpoint Reset Methode kunnen we de spanning en pijnsignalen hierin structureel verbeteren of oplossen.

Pijn bij slijtage kan verbeteren

De Triggerpoint Reset Methode maakt het mogelijk verschillende soorten chronische pijn op te lossen. Inclusief pijn door artrose. Door aanpassingen in sensitisatie van de zenuwvezels, het gevoel, de pijn en ontstekingsniveau. In een proces van enkele weken. Zonder naalden, supplementen of doorlopende oefeningen en behandelingen. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat artrose geen pijn hoeft te (blijven) doen. Zo hebben twee op de drie mensen zonder rugpijn structurele afwijkingen in de rug – zoals artrose. Je hoeft er dus niet mee te leren leven want de pijn kan opgelost worden.

Lees meer

Verkeerde diagnoses voorkomen

Met name bij pijn in gewrichten worden vaak verkeerde diagnoses gesteld. Waar wordt verondersteld dat er iets mis is met de knie, heup of rug kan het werkelijke probleem simpelweg in de spier zitten. Met name in de spierspanning, het bindweefsel en zelfs de zenuw. Hierdoor kan de pijn uitstralen naar het gewricht. Voordat je het advies opvolgt om een kunstheup te plaatsen of een knie-operatie te doen is het dus aan te bevelen eerst goed te onderzoeken of het probleem niet door deze triggerpoints kan komen. In veel gevallen kan dat een risicovolle en vervelende procedure besparen, die ook het onderliggende probleem niet oplost.

Uitstralende pijn

Misschien heb je al meerdere dingen geprobeerd om jouw pijn op te lossen? Dan is het handig om een andere methode te proberen, waarbij dieper op de onderliggende triggers van de pijnpatronen wordt gewerkt. In een kort en relatief intens proces. Om de spanning en pijnpatronen structureel te verbeteren. Als pijn langer dan enkele weken aanhoudt is er namelijk een voedingsbodem gecreëerd. Die de pijn in stand houdt. De triggerpoints zijn dan chronisch geworden en als het ware in het zenuwstelsel verankerd.

Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel kan hierbij onnodig spanning blijven vasthouden in deze samentrekkende elementen. Hierdoor kunnen de spiervezels niet meer volledig op lengte komen. Het is als het ware een aangeleerd patroon van spanning geworden. Waardoor een circulatieprobleem in de spier ontstaat. Dit kan op zijn beurt ook weer een pijnsignaal uitlokken. Soms uitstralend naar een afgelegen gebied, zoals pezen en gewrichten.

  Besparen op eindeloze behandelingen

  Injecties of naalden stoppen of voorkomen

  Operaties of implantaten voorkomen

  Oorzaken achterhalen en oplossen

  Vergoedingen of korting op totaalplan

Gratis pijntest

De meeste mensen zónder rugpijn hebben ook structurele afwijkingen in de rug

De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar

Meld je aan en we nemen binnen 24 uur contact met je op

Gratis pijntest

Voorbeelden van uitstralende pijn door triggerpoints. Waardoor er mogelijk verkeerde diagnoses worden gesteld.

Ontstekingen in pezen

Ook bij pijn in pezen bestaat het risico dat er een peesontsteking wordt aangewezen als oorzaak van de pijn. Op zich is dit een logische gedachte, maar ook bij peespijn is het mogelijk dat de oorzaak vanuit de triggerpoints komt. Waardoor rust en medicatie (of liever levensstijlaanpassingen) niet nodig zijn. Maar ook niet helpen. Of slechts tijdelijk deze ‘ontsteking’ verbeteren in een periode van rust. Waarna vervolgens, bij hervatting van de activiteiten, de triggerpoint weer opspeelt en de pijn weer terugkeert.

Symptoom of oorzaak aanpakken

Triggerpoints kunnen op meerdere manieren weer uitgeschakeld worden of oplossen. Vaak keert de spanning echter weer snel terug in de triggerpoint. Inclusief de verkleving. Dan is de triggerpoint als het ware geconditioneerd. Wat een hoop frustratie kan opleveren en doorlopende behandelingen kan betekenen. Bij de meeste behandelvormen wordt namelijk niet naar de onderliggende oorzaak van de triggerpoint gezocht. Meestal wordt slechts de triggerpoint zelf beschouwt. De triggerpoint reset methode streeft naar een duurzamer resultaat, door juist naar het onderliggend probleem te zoeken. Dit oplossen blijkt namelijk een duurzamer resultaat te bieden.

Met milde, vrijwel pijnloze technieken is het mogelijk triggerpoints uit te schakelen. met een ontspanningsprikkel naar het zenuwstelsel. Deze geeft het signaal aan de triggerpoint om los te laten.

Immuunsysteem reset

Soms kan het helpen om de oorzaak van de slijtage ook aan te pakken. Om eventueel verdere slijtage te beperken of stoppen. Dit kan door middel van een immuunsysteem reset. Vaak is de onderliggende oorzaak namelijk (laaggradige) chronische ontstekingen in de gewrichten. Ofwel artritis. Waarbij het immuunsysteem zich kan herstellen en de gevoeligheden als het ware kan afleren of vergeten. Soms kan slijtage enigszins herstellen, waarbij nieuw kraakbeen wordt gevormd. Vaak kunnen klachten zoals bewegingsbeperkingen, pijn en ontstekingen in ieder geval sterk verbeteren.

Eliminatie en mindbody principes

Dit kan met aangepaste diëten gebaseerd op natuurlijke voeding, waarbij de hoeveelheid koolhydraten wordt beperkt. Hiervoor kunnen specifieke eliminatie van producten, intermitterend vasten, mindfulness en meditatie en andere levensstijlaanpassingen bijzonder goed helpen. Of zelfs nodig zijn. Op basis van een intake (anamnese) worden persoonlijke doelen en voorkeuren meegewogen en een specifiek behandelplan opgesteld.

Wil je weten of dit voor jou kan werken of heb je vragen? Meld je aan voor een gratis intake.

Vaak kunnen gerichte keto-, paleo- of carnivoor interventies klachten sterk verbeteren

“Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar dat ene plekje en niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!”

Petra

 

“I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit… Bob was all ears about my problem, he made me comfortable and worked on my problem. After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away.”

Sidhran

 

“Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints […] waardoor het niet pijnlijk is.”

Marijke

Gratis pijntest
BATC Beroepsorganisatie

Totaal Pijnvrij valt onder de alternatieve zorg en is aangesloten bij beroepsvereniging BATC.

pbep-aantoonbaar-beter-logo

Het Keurmerk ‘Practice Based Evidence Praktijk’ onderscheidt praktijken die de effectiviteit van de behandeling inzichtelijk maken op basis van specifieke criteria. Hierdoor kan de cliënt zien of de gegeven behandeling effectief is. Zo kunnen deze zorgverleners specifieker en efficiënter behandelen en een aantoonbaar betere kwaliteit van zorg bieden.

Bekijk de tarieven, check de beschikbaarheid en maak direct een afspraak.
Zonder zorgdeclaraties 10% korting.