Eczeem behandelen van binnenuit

Veilig en natuurlijk eczeem en uitslag oplossen

Gratis pijntest
  • Integrale aanpak
  • Persoonlijk behandelplan
  • Medicatie stoppen
  • Coaching en inspiratie
  • Resultaatgarantie in overleg

Er zijn verschillende soorten eczeem. Zoals constitutioneel, allergisch of seborroïsche eczeem. Het afweersysteem valt de huid aan. Daarbij worden ontstekingen gecreëerd, alsof er een vijandig virus of infectie moet worden bestreden. Maar in plaats daarvan worden gezonde huidcellen aangevallen. Wat leidt tot chronische ontstekingen in de huid en rode uitslag. Vaak gepaard gaand met onuitstaanbare jeuk, droge huid, schilferingen, wondjes en verhoogde kans op infecties.

 

Auto-immuunziekte

Eczeem is een auto-immuunziekte. Waarbij iedereen zijn eigen unieke gevoeligheden heeft die een uitbraak kunnen veroorzaken. Ik heb zelf jarenlang last gehad van constitutioneel eczeem en andere vormen van uitslag. Eerst een paar keer in mijn jeugd. Vervolgens een aantal jaar geleden als dertiger. Na een lang en vermoeiend proces van trial & (vooral) error, heb ik het enkele jaren geleden op een natuurlijke manier onder controle kunnen krijgen. Om het uiteindelijk volledig natuurlijk op te lossen. Lees mijn verhaal in mijn blogpost.

Symptoombestrijding

De medische route is een systeem van symptoombestrijding. Met vooral medicatie die meestal niet de onderliggende problemen oplost maar alleen de uitslag zelf bestrijdt. Maar de uitslag is de uiting van een onderliggend probleem. Als je niet de onderliggende oorzaken aanpakt kan er geen structurele oplossingen komen. Plus kan je zo afhankelijk worden van de medicatie. Zo heb ik uiteindelijk duizenden euro’s besteed aan allerlei mogelijke oplossingen. Die allemaal niet werkten. De sleutel bleek; het maken van specifieke aanpassingen in het dieet én vermindering van stress. Levensstijlaanpassingen dus.

Suikers

Met name veel suikerconsumptie is een belangrijke factor bij eczeem. Veel en ook frequente consumptie verminderen de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel en de gevoeligheid van de insulinereceptoren. Te veel suikers kunnen ook leiden naar leaky gut of lekkende darm. Door een verstoring in de darmflora verslechtert de barrière tussen de darm en de bloedbaan. Waardoor kleine (voedsel)deeltjes in de bloedbaan terechtkomen die een immuunreactie kunnen oproepen. Het immuunsysteem leert deze ‘vijandige’ deeltjes vervolgens aanvallen. Zo kunnen diverse gevoeligheden en aandoeningen zoals eczeem ontstaan.

Schadelijke stoffen

Veelvoorkomende auto-immuunziekten hebben hun oorsprong dus in voeding. Naast suikers spelen vooral sterk bewerkte voeding een rol. Deze bevatten veel potentieel schadelijke stoffen. Die eveneens het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de darmwand en dus het immuunsysteem negatief kunnen beïnvloeden. Ook kunnen toevoegingen bij sterk bewerkte voeding bijdragen aan de eczeem. Denk aan stoffen zoals smaakversterkers, kleur- en geurstoffen, conserverings- en verdikkingsmiddelen. Maar ook reststoffen van de bewerkte voeding kunnen een rol spelen. Met name bij een lekkende darm kan een kleine hoeveelheid al een ontstekingsreactie uitlokken.

Gevoeligheid

De gevoeligheid hoeft zich alleen niet te beperken tot die ene toxische stof. In veel gevallen ontstaat er gevoeligheid voor diverse stoffen, waarbij het een bijzondere uitdaging wordt de verschillende verantwoordelijke stofjes te vinden. Om ze te identificeren en vermijden. Ook kan de gevoeligheid naar verloop van tijd veranderen. Als er geen aanpassingen worden gedaan in de levensstijl (met name in het voedingspatroon) kan deze uitbreiden. Wat het probleem verder compliceert en de gezondheid en welzijn verder ondermijnt.

Immuunsysteem reset

Totaal Pijnvrij integreert verschillende levensstijlfaanpassingen in een persoonlijk plan. Gebaseerd op de pijlers van de Mindbody Methode. Op basis van een persoonlijke analyse stel ik een plan met je op. Hiermee wordt binnen 30 dagen naar een minimale verbetering van 50% gestreefd. De meest waarschijnlijke triggers worden als eerste verwijderd, waarna de gevoeligheid steeds wordt getest. Zo kan de belastbaarheid van de systemen verbeteren en een immuunsysteem-reset worden gerealiseerd.

De biomarkers

In veel gevallen kan dat zonder bloedtesten. Deze geven namelijk niet altijd actuele of relevante informatie en fluctueren vaak sterk. Ze zijn daarom ondergeschikt aan andere indicatoren. Dit zijn kenmerken en eigenschappen zoals energie, kracht, pijn, gevoel, stoelgang, ontlasting, welzijn, ontspanning en nachtrust. Plus natuurlijk hoe de huid voelt en eruit ziet. Dit zijn de natuurlijke bio-markers. Om ze bij eczeem positief te beïnvloeden werken we dus met name met voeding en bewustzijn. Beide zijn krachtige epigenetische factoren: Ze beïnvloeden de expressie van onze genen.

Bewustzijn

Maar we gebruiken het bewustzijn ook om de mindset en inspiratie te vinden of creëren. Om de nodige aanpassingen te kunnen maken. Alles begint immers bij de wil. Om het immuunsysteem te resetten worden verschillende principes gecombineerd. Denk aan aangepaste diëten gebaseerd op natuurlijke voeding. Maar ook kunnen specifieke eliminatie, intermittend vasten, mindfulnessprincipes en andere levensstijlaanpassingen bijzonder goed helpen – of zelfs nodig zijn.

Voorkeuren en behandelplan

Op basis van een intake (anamnese) worden persoonlijke doelen en voorkeuren meegewogen voor een specifiek en effectief behandelplan. Wil je weten hoe dit voor jou zou kunnen werken? Boek een (online) intake. Dan kunnen we een oplossing bespreken en een effectief plan maken waarbij jij jouw klachten zo snel mogelijk en vooral duurzaam oplost. Een plan dat past bij jouw persoonlijke situatie.

De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina

Voeding is bij ernstige eczeem een belangrijke factor die moet worden meegenomen bij een effectieve aanpak

Boek nu