Fibromyalgie is nu te behandelen en verbeteren

Met de Mindbody Reset Methode de pijn verbeteren of oplossen

Gratis pijntest
 • Besparen op eindeloze behandelingen
 • Injecties of naalden voorkomen
 • Duurzaam en structurele oplossing
 • Vergoedingen of korting op totaalplan
 • Binnen 4 weken minstens 50% beter

Bob Borghart, Mindbody Reset Therapeut | Laatst bewerkt: 18 april 2020

Misschien heb je al verschillende dingen geprobeerd. Maar heeft niks echt geholpen. Of ervaar je soms wel tijdelijke verlichting, maar keert de pijn steeds weer terug. De pijn zelf maar ook het zoeken naar de reden, oorzaak en verschillende behandelingen kosten veel energie. De onzekerheid over fibromyalgie zelf draagt daar misschien aan bij. Dus ben je ook vermoeid, slaap je slechter en ben je misschien humeurig.

 

Fibromyalgie misverstand

Er bestaat helaas een groot misverstand over fibromyalgie. Dat je de pijn moet accepteren en er simpelweg mee moet leren leven. Maar dat is niet handig. Want het is wel degelijk mogelijk om de pijn op te lossen. Door herconditionering van de mindbody connectie. Met een stuk bewustwording, conditionering en ondersteuning. Dat is wat de Mindbody Methode van Totaal Pijnvrij biedt. Eventueel aangevuld met (triggerpoint)massage, leefstijlaanpassingen en (tijdelijke) suppletie.

 

Fibromyalgie wijst op symptomen

Fibromyalgie is een aandoening die specifieke symptomen aangeeft. Het is dus een naam om een combinatie van klachten aan te duiden. Met name pijn verspreid over het lichaam. Zowel boven als onder, links als rechts. Vaak in zowel spieren als bindweefsels. Andere veelvoorkomende klachten bij fibromyalgie zijn vermoeidheid, slecht slapen en humeurigheid. Maar heel veel pijnklachten zijn medisch onverklaarbaar. Omdat de mindbody connectie niet goed wordt begrepen.

De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar
Gratis pijntest

Een kortstondig intensief mindbody proces is effectief bij chronische pijn

Stressor of opluchting

Die overige klachten kunnen een gevolg zijn van de pijnklachten. Of ermee samengaan. De frustratie van de aanhoudende pijn en misschien de tegenvallende zorg of behandelingen. Na verschillende onderzoeken is immers geen duidelijke oorzaak of oplossing gevonden. Dan ga je je zorgen maken. Het krijgen van de diagnose is voor sommige dan ook een opluchting: ‘Heb ik in ieder geval een diagnose die mijn pijn verklaart’. Voor andere is de diagnose juist een stressor: ‘Kom ik hier nu dan nooit meer vanaf?’.

 

Verstoorde signaalfunctie

Het feit dat er geen fysiek ziektebeeld of probleem is gevonden is op zich goed nieuws. Want het fenomeen van chronische pijn is geen fysieke manifestatie is. Maar eerder een verstoorde signaalfunctie. Vergelijkbaar met een defect stoplicht. Dit is op zich geen gevaar, maar kan wel problemen opleveren. Zoals verkeerde interpretaties, acties of handelingen. Of juist het uitblijven van de juiste acties. Bij chronische pijn staat het stoplicht eigelijk altijd op rood. Alsof er gevaar is.

 

Geconditioneerde respons

Dat betekend dat de pijn geconditioneerd is in het lichaam. Klassieke conditionering is het onbewust (vaak onbedoeld) aanleren van responsen op bepaalde combinatie van stimulansen: De triggers. Deze triggers worden geregistreerd, ofwel waargenomen door het zenuwstelsel en verwerkt in het brein. Hierop volgt een fysieke, onbewuste reactie via het zenuwstelsel. Als dezelfde triggers vaak genoeg gelijktijdig worden aangeboden ontstaat de geconditioneerde respons. Dit is de onbegrepen oorzaak van chronische pijn die soms leidt tot de diagnose fibromyalgie.

“Als de patiënt sensitisatie als verklaring voor chronische pijn krijgt en de relatie legt tussen pijn en de factoren die de sensitisatie onderhouden, dan is dit een belangrijke stap voor een behandeling gericht op het omgaan met deze factoren.”

Wat kan je doen bij pijnklachten door fibromyalgie?

Omdat er bij fibromyalgie geen duidelijke oorzaak is gevonden roept de diagnose veel vragen op: “Zal ik voor de rest van mijn leven pijn zal hebben? Moet ik de pijn accepteren en ermee leren leven?”. Het antwoord daarop is nee. Want fibromyalgie is in feite een diagnose die simpelweg de symptomen aanduidt. Wat een oplossing van de klachten dus niet uitsluit. Er is dus geen medisch probleem. Geen fysiek gevaar. Alleen een pijnprobleem. Ofwel een signaalprobleem in het zenuwstelsel en onbewuste brein. Iedereen zou zijn pijnklachten moeten kunnen verbeteren.

 

Herconditionering van pijnpatronen

Chronische pijn is een patroon geworden. Een automatische reactie die vanuit het onderbewustzijn wordt geactiveerd. Helaas worden chronische pijnklachten, zoals fibromyalgie, vaak met fysieke, medische of zelfs operatieve methoden bestreden. Terwijl de oplossing moet komen door middel van herconditionering van de ingeslepen patronen. Met een mindbody proces dus. Door de onderliggende stressoren, de voedingsbodem, los te koppelen van de pijn. Dat is wat de Mindbody Methode van Totaal Pijnvrij biedt.

 

De Mindbody Methode

In een proces van enkele weken ben je elke dag op een andere manier met het proces bezig. Hierbij verandert langzaam maar zeker het zenuwstelsel, waardoor de pijnpatronen geleidelijk verminderen. De Mindbody Methode is een natuurlijke manier van pijnbestrijding. Die zich focust op de verbinding tussen lichaam en geest: Het cruciale stuk wat bij pijnbestrijding vaak wordt overgeslagen of onderbelicht. Waardoor klachten niet oplossen, soms juist worden gevoed of veranderen van locatie. Of zelfs van aard.

 

De Mindbody Methode bestaat uit

 • Kennis van de oorzaken en werking van chronische pijn
 • Herconditionering van pijnpatronen en triggers
 • Eventueel oefeningen met mindfulness en meditatievormen

Mogelijk aangevuld met

 • Adviezen op het gebied van voeding, beweging en levensstijl
 • Fysieke oefeningen en technieken
 • Massages en triggerpoint resets

“Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar dat ene plekje en niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!”

Petra

 

“I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit… Bob was all ears about my problem, he made me comfortable and worked on my problem. After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away.”

Sidhran

 

“Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints […] waardoor het niet pijnlijk is.”

Marijke

Gratis pijntest
pbep-aantoonbaar-beter-logo
Logo BATC

Totaal Pijnvrij tarieven

Vraag een vrijblijvende gratis intake aan of boek direct online een eerste sessie met half uur gratis intake. De standaard tarieven zijn

 • 150 minuten €150,-
 • 120 minuten €120,-
 • 90 minuten €90,-
 • 60 minuten €80,-
 • 30 minuten €40,- (alleen vervolgsessies)

Ben je in een financieel moeilijke situatie en dekt je verzekeraar het niet? Neem even contact op om de mogelijkheden of alternatieven te bespreken.

Mogelijke vergoedingen

Therapie wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Lees hier meer over mogelijke vergoedingen. Om zeker te zijn neem je contact op met je zorgverzekeraar. Het gaat om alternatieve zorg. Zonder vergoedingen kan je korting krijgen op o.a. de langere sessies of totaalprogramma’s en kan het interessant zijn (eerst) de workshop te volgen.

Aangesloten bij BATC

AGB code zorgverlener: 90107435
AGB code praktijk: 90066596