Migraine behandelen en oplossen

Met de Mindbody Reset Methode:
Een integraal plan

Gratis online intake
 • Besparen op eindeloze behandelingen
 • Medicaties stoppen of voorkomen
 • Duurzaam en structurele oplossing
 • Vergoedingen of korting op totaalplan
 • Binnen 4 weken minstens 50% beter

Bob Borghart, Mindbody Reset Therapeut | Laatst bewerkt: 18 april 2020

Migraine wordt doorgaans behandelt met medicijnen zoals paracetamol of ontstekingsremmers, zoals ibuprofen. De medicatie is bedoeld om de symptomen te beheersen en verminderen. Maar ze kunnen de migraine nooit oplossen of voorkomen. Om migraine op te lossen moet er eerst gezocht worden naar de onderliggende triggers. Die triggers kunnen bijvoorbeeld liggen in bepaalde voeding. Maar ook vaak in het onderbewustzijn.

Algemeen

Er zijn circa 70.000 Nederlanders die worden gehinderd door migraine. De migraine-aanvallen zijn episodes met hoofdpijn en overgevoeligheid. Vaak zijn er lichtflitsen die voorafgaan aan de migraine aanval. Tijdens de aanval is er doorgaans een bonzende hoofdpijn aan één zijde, in combinatie met gevoeligheid voor licht en geluid. Het gaat vaak  samen met misselijkheid en braken en komt ongeveer 3 keer zoveel bij vrouwen voor dan mannen.

Integraal mindbody plan

Misschien heb je al verschillende dingen geprobeerd tegen de migraine, zoals medicijnen of het vermijden van bepaalde prikkels waar je op reageert. Het is echter goed mogelijk de migraine substantieel te verbeteren of zelfs op te lossen. Met een integraal mindbody plan. Voor een effectief resultaat begint het proces met een goede analyse en wordt je in een gestructureerd proces waar nodig bijgestuurd. Totaal Pijnvrij heeft een plan dat bestaat uit 3 fasen.

Fase 1: Triggers verwijderen – week 1

Om migraine op te lossen zal je in een traject van enkele weken bepaalde aanpassingen en oefeningen doen. In de eerste fase worden verdachte voedingsprikkels als eerste verwijderd. Dit kunnen namelijk triggers zijn. Die kunnen het metabolisme op een bepaalde manier ondermijnen of via het hormoonstelsel het zenuwstelsel triggeren. Tegelijk kunnen een andere levensstijlaanpassingen nodig zijn. Aan de hand van deze eliminatie en aanpassingen kan het zenuwstelsel meer tot rust komen, waarbij de frequentie en hevigheid van de migraine al kan verminderen.

Geconditioneerde respons

De migraine is geconditioneerd in het zenuwstelsel. Conditionering is het onbewust (onbedoeld) aanleren van responsen op bepaalde combinatie van stimulansen: De triggers. Deze triggers worden waargenomen door het zenuwstelsel en verwerkt in het brein. Hierop volgt een fysieke, onbewuste reactie via het zenuwstelsel. Als dezelfde triggers vaak genoeg gelijktijdig worden aangeboden ontstaat de geconditioneerde respons. Dit is een grotendeels onbegrepen fenomeen bij vrijwel alle chronische pijn die ook meespeelt bij migraine.

De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar

Een kortstondig intensief mindbody proces is effectief bij chronische pijn

Fase 2: Mindbody Reset (week 2-3)

In fase 2 gaan we daarom het zenuwstelsel als het ware resetten. Er wordt via het bewustzijn aan zogenaamde neuro-associaties gewerkt, met behulp van gerichte oefeningen. Om blijvende veranderingen te realiseren in het zenuwstelsel willen we bepaalde triggers en onbewuste responsen als het ware gaan vergeten. Of structureel veranderen. We werken hier dus aan de mindbody connectie. Via het onderbewustzijn. Tegelijk kan het nodig zijn nog enkele verdachte prikkels verder te elimineren. De activiteit van het zenuwstelsel zal hierin veranderen en minder gevoelig worden voor de prikkels.

Fase 3: Herconditionering (week 4-6)

Vanaf fase 3 gaan we weer prikkels her-introduceren en de laatste triggers desensiteseren. Opnieuw aan de hand van specifieke oefeningen. We willen de onbewuste associaties en spanning die leidt naar een aanval hiermee oplossen. Door de gestructureerde manier van werken en dagelijkse activiteit geven we het onderbewustzijn de kans om de spanning eerder los te laten. Zodat het dus niet meer leidt naar een migraine aanval. Je wordt als het ware bewust van het mechanisme en de triggers van jouw migraine-proces. Zodat je een potentiële aanval als het ware kan ontwijken en voorkomen.

Wil je weten hoe proces dit er voor jou uit kan zien? Meld je aan voor een gratis intakegesprek.

De Mindbody Reset Methode bestaat uit

 • Kennis van de oorzaken en werking van chronische pijn
 • Herconditionering van pijnpatronen en triggers
 • Mindfulness en meditaties
 • Adviezen op het gebied van voeding en levensstijl
 • Fysieke oefeningen en technieken
 • Massages en triggerpoint resets

“Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar dat ene plekje en niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!”

Petra

 

“I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit… Bob was all ears about my problem, he made me comfortable and worked on my problem. After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away.”

Sidhran

 

“Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints […] waardoor het niet pijnlijk is.”

Marijke

Gratis online intake
BATC Beroepsorganisatie

Aangesloten bij beroepsvereniging BATC

Totaal Pijnvrij vergoedingen

Vraag een vrijblijvende intake aan. Als je eerst wilt weten of je in aanmerking komt voor vergoedingen neem je contact op met je zorgverzekeraar. Het gaat om alternatieve zorg (musculoskeletale geneeskunde of natuurgeneeskunde). Zonder vergoedingen krijg je wel korting op o.a. de totaalprogramma’s en kan het interessant zijn eerst een online workshop te doen. Lees hier meer over mogelijke vergoedingen.

Call Now ButtonBel nu