Obstipatie natuurlijk en snel oplossen

Obstipatie, bloedingen en pijn duurzaam verbeteren

Boek nu
  • Integrale aanpak
  • Persoonlijk behandelplan
  • Medicatie stoppen
  • Laxeermiddelen stoppen
  • Geen extra vezels of supplementen
  • Resultaatgarantie in overleg
Boek nu

Obstipatie of constipatie is een beperking in de ontlasting. De darmen zitten als het ware verstopt waardoor de normale, optimale stoelgang wordt gehinderd. Dit leidt vaak naar een opgeblazen gevoel, pijn en andere klachten. Alhoewel er verschillende oorzaken kunnen zijn spelen vooral verkeerde voeding en chronische stress een rol bij het in standhouden van de obstipatie.

Veelvoorkomende klachten

Een normale stoelgang is eens tot maximaal tweemaal per dag. Bij constipatie kan dat teruglopen tot eens tot drie keer per week. Deze verstopping van de ontlasting is erg oncomfortabel en gaat meestal samen met andere klachten. Zo is een ongemakkelijk en opgeblazen gevoel het meest waarschijnlijk, maar komen ook bloedingen, kramp en pijn veel voor. Met name bij de ontlasting kan er veel pijn zijn en kan er bloed aanwezig zijn in de ontlasting.

Standaard adviezen

De standaard adviezen zijn meer bewegen en water drinken. Maar dit hoeft niet het probleem te zijn. Zeker als je geen dorst hebt hoef je niet meer te drinken dan je lust. Vaak wordt ook geadviseerd meer vezels te eten of laxeermiddelen te proberen. Maar ook dat zal niet altijd nodig of wenselijk zijn. Het kan zelfs nadelig of schadelijk zijn. Als je al redelijk veel vezels eet is het eten van meer vezels meestal dan ook geen oplossing. Het kan de verstopping mogelijk zelfs compliceren.

Stress en spanning

Niet alleen bepaalde voeding kan bijdragen aan chronische constipatie. Ook stress is een belangrijke factor die een normale stoelgang kan hinderen. Bij stress zal het zenuwstelsel de werking van spierweefsels in vooral armen en benen verkiezen boven de functie van het spijsverteringsstelsel. Inclusief de werking van de darmen en ontlasting. Als er immers fysiek gevaar dreigt, bewust of onbewust, is de stoelgang op dat moment niet relevant en eerder hinderlijk. Zo kan door stress de darm meer op spanning gaan staan wat de ontlasting blokkeert.

Complicaties voorkomen

Obstipatie kan verder samengaan met een leaky gut of lekkende darm. Hierbij ontstaan er kleine openingen in de darmwand, die een afscheiding vormt voor de bloedbaan. Zo kunnen er dan ook voedseldeeltjes ongewenst in de bloedbaan terecht komen. Wat kan leiden naar een gevoeligheid, allergie, chronische ontsteking of auto-immuunziekte. Zo gaan auto-immuunziektes zoals colitis ulcerosa ook vaak samen met obstipatie.

Auto-immuunziekten

Ook kan een verstoring in het microbioom bijdragen aan de verstopping. Waarbij de darmflora uit balans is. Dit kan onder meer door een overschot aan koolhydraatrijke voeding komen. Veelvoorkomende auto-immuunziekten hebben hun oorsprong namelijk ook in voeding. Naast suikers spelen vooral sterk bewerkte voeding een rol. Met name bij een lekkende darm kan een kleine hoeveelheid al een ontstekingsreactie uitlokken. Waardoor de ontsteking, pijn en stress ook de constipatie kunnen uitlokken. Het is daarom handig een integrale benadering te kiezen om de klachten bij de bron aan te pakken.

Laxeermiddelen en medicatie

Het gebruik van laxeermiddelen kan juist leiden naar diarree, buikpijn, kramp en winderigheid. Ook kunnen bepaalde medicatie bijdragen aan de obstipatie. Denk aan antidepressiva, ijzertabletten, morfine en morfine-achtige medicijnen, parkinsonmedicijnen, anti-epileptica en plaspillen. Als je één of meer van deze medicatie gebruikt is het handiger een natuurlijke oplossing van pijn- en andere klachten te proberen. Voor al deze klachten zijn namelijk verbeteringen mogelijk met gerichte levensstijlaanpassingen.

Integrale oplossing

Het is dus handiger een integrale andere oplossing te kiezen. Door met een goede analyse de oorzaak van de obstipatie te achterhalen. Zo kunnen gerichte aanpassingen mogelijk zijn zonder risico’s op complicaties. Bijvoorbeeld door aanpassingen in het voedingspatroon of met specifieke ontspanningsoefeningen of technieken. Zeker als de ontlasting pijnlijk is, is het aan te raden het voedingspatroon te verbeteren. Maar ook is het belangrijk te werken aan onbewuste stress en spanning die geleidelijk is opgebouwd in de darmen. Voor een optimale darmfunctie is het belangrijk die spanning af te kunnen voeren. Daarom is de mindbody connectie bij obstipatie ook een belangrijk element om integraal mee te nemen in de therapie.

Voorkeuren en behandelplan

Voor obstipatie en bijkomende klachten gaan we voor een resultaat van minstens 50% verbetering binnen 30 dagen. Met natuurlijke en veilige methoden voor een duurzaam resultaat. Die mogelijk andere klachten of beperkingen kunnen verbeteren. Omdat iedereen uniek zal bij aanhoudende klachten de persoonlijke situatie goed worden geanalyseerd. Waarna er stap voor stap een verbetering kan worden bereikt.

Wil je een snelle maar vooral veilige verbetering realiseren? Vraag een gratis intakegesprek aan of boek direct een beschikbare plek (online). Dan gaan we voor een oplossing waarbij jij jouw klachten zo snel mogelijk, veilig en vooral duurzaam oplost.

De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina

Wil je meer weten? Vraag om een telefonische intake en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Gratis telefonische intake

Voeding is bij ernstige darmklachten een belangrijke factor die moet worden meegenomen bij een effectieve en veilige aanpak

Boek nu