Mindbody en Triggerpoint Reset Programma’s

Laagdrempelige online oplossingen tot integrale totaalaanpak

Programma’s met een integrale aanpak bij chronische pijn of auto-immuunziektes

Totaal Pijnvrij biedt totaalprogramma’s voor mensen met uiteenlopende chronische klachten. Op basis van een gratis intakegesprek en een eerste sessie wordt een plan opgesteld. Van laagdrempelige online oplossingen op basis van kennis en klinische best practices tot volledig integrale persoonlijke programma’s. Waarbij je gedurende enkele weken wordt begeleid naar een duurzaam eindresultaat. De methoden zijn gebaseerd de klinische best practices en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Actief proces is duurzaam

Veel mensen hebben chronische klachten waarbij (passieve) behandelvormen vaak niet of slechts tijdelijk helpen. Maar ook het onderliggende probleem niet verbeteren. Totaal Pijnvrij biedt trajecten waarmee je de oorzaken van pijn en andere klachten op een natuurlijke manier oplost, zodat je duurzaam herstelt en de klachten structureel oplost. Een actief proces geeft de meest duurzame, langdurige resultaten. Inclusief bij chronische klachten. Daarnaast kan je met een programma (grotendeels) in je eigen tijd werken aan jouw gezondheid.

Mindbody connectie

Reguliere, vaak fysiek georiënteerde pijnbestrijding biedt helaas vaak slechts tijdelijke verlichting. Bij jarenlange chronische pijn zitten pijnpatronen diep geworteld. Ingeslepen in het zenuwstelsel en verankerd in het onderbewustzijn. Daarom is de focus op met name de mindbody connectie essentieel voor een effectieve oplossing.

Epigenetica

Zowel voeding als bewustzijn zijn hele sterke epigenetische factoren: Factoren die de expressie van onze genen bepalen. Die bepalen of we pijn ervaren, immuunreacties of zelfs chronische ziektes ontwikkelen. Totaal Pijnvrij richt zich daarom op het herstellen van deze factoren. Om een volledig herstel mogelijk te maken.

Leefstijl

Ook zijn andere leefstijlfactoren soms nodig om te onderzoeken en aanpassen in te maken. Met name bij chronische ontstekingen of auto-immuunziekten die vaak een gevolg zijn van bepaalde voedingsstoffen. Dan kan het nodig zijn de triggers te vinden door aanpassingen in de voeding te doen.

Bewezen methoden en expertise

Met een specifiek en gestructureerd plan, ondersteuning en een integrale aanpak kan chronische pijn definitief verbeteren en oplossen. Dankzij klinisch bewezen methoden en persoonlijke expertise van de meest effectieve technieken, georganiseerd in een duidelijk plan. Om je stap voor stap te begeleiden en de onderliggende oorzaak van klachten te verbeteren. We stellen een persoonlijk plan op om jouw klachten structureel te verbeteren.

 • Bespaar op eindeloze behandelingen
 • Medicatie afbouwen en stoppen
 • Riskante operaties voorkomen
 • Onderliggende oorzaken aanpakken
 • Meer vertrouwen, inspiratie en energie
 • Vergoedingen mogelijk
gratis online intake
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al heel snel weg. Daarna had ik nog wel erg pijn achter de ogen. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen! Zelfs met spierpijn lukt het...;-) Fijne duidelijke uitleg over hoe het werkt gekregen van Bob, en echt: iedereen kan het zelf daarna!- Monique
Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar het ene plekje en kijkt niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!- Petra (pijnvrij na ruim 4 jaar in 2 behandelingen)
Ik heb nu geen pijn meer! En het belangrijkste: ik kan er nu ook echt op vertrouwen dat ik zelf, zonder tussenkomst van een ander, ook weer in mijn eigen kracht kan komen door de tools die jij mij hebt gegeven!- Anna (pijnvrij na ruim 5 jaar)
Ik vind het spannend want we gaan een soort nieuwe toekomst tegemoet! Meer vertrouwen hebben, kwetsbaar opstellen en er voor uit durven komen. Zonder dat ik daarvoor ook in de stress schiet. Het programma heeft me ook echt alert gemaakt voor waar mijn lichaam in de stress schiet en om dat ook zelf voor te kunnen zijn!- Alicja
Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints net ernaast o.i.d. waardoor het niet pijnlijk is.- Marijke

Programma’s: Inhoud en uitleg

Mindbody Methode

Totaal Pijnvrij heeft de Mindbody Methode ontwikkeld. Deze is gebaseerd op klinisch bewezen principes en technieken bij chronische pijnbestrijding. De methode concentreert zich op de mindbody connectie en herconditionering van pijnpatronen. Afhankelijk van de programmavorm worden ook worden andere leefstijlfactoren integraal meegenomen in een mindbody programma.

Zo kunnen alle pijntriggers worden uitgeschakeld. Inclusief afgeleide pijn vanuit spanning die resulteert in triggerpoints. Ofwel spierspanning. Maar ook voedingspatronen, die naar chronische ontstekingen kunnen leiden. Mogelijk met auto-immuunziekte als gevolg. Tot zelfs zenuwpijn, migraines en andere chonische pijn. Het ontrafelen van de oorzaken van deze patronen is essentieel om alle chronische ontstekingen, spanning en pijnpatronen veilig op te lossen.

Binnen de Mindbody Method zijn er 4 pijlers om chronische pijn op te lossen:

Essentiële pijlers

 1. Kennis: educatie, bewustwording, herhaling
 2. Emotie: gevoel, expressie, mindfulness
 3. Vertrouwen: overtuiging, ontspanning
 4. Leefstijk: gedrag, voeding, beweging, conditionering

In de meeste gevallen zijn alleen aanpassingen nodig bij enkele van de vier elementen. De ene factor beïnvloedt natuurlijk ook de ander, waardoor niet altijd alles ingezet hoeft te worden en er sneller resultaat geboekt kan worden. In een programma is daarom soms flexibiliteit en maatwerk nodig. Om de verschillende elementen gunstig te beïnvloeden en de balans te vinden.

Integrale aanpak

Programma’s bieden de nodige ondersteuning, essentiële technieken en een integrale aanpak om mensen die worstelen met chronische pijn structureel van hun klachten af te helpen. Gebaseerd op de meest effectieve methoden en technieken, verzameld in een gericht plan. Stap voor stap word je begeleid om de oorzaak van je pijn te ontrafelen. Om zo de verantwoordelijke neurologische ‘pijnpaden’ op te lossen. In verkorte of volledige vorm, afhankelijk van jouw situatie en de mate van pijn.

Het is een proces waarin je zelf actief bezig bent om het (onbewust) geconditioneerde mechanisme dat naar pijn heeft geleid te herconditioneren. Daarbij krijgt je een gestructureerd plan met alle essentiële kennis, begeleiding en ondersteuning om het resultaat te bereiken. Je wordt daarbij geholpen in het vermijden van de belangrijkste valkuilen om te zorgen dat de pijn structureel vermindert of, idealiter, helemaal oplost. Het uiteindelijke doel is onafhankelijkheid van zowel oefeningen als behandelingen.

Afgeleide pijnpatronen door triggerpoints, kleine verklevingen in spiervezels

Triggerpoint Resets

Het Triggerpoint Reset proces bestaat uit een volledig geïntegreerd proces. Gericht op het oplossen van pijn en beperkingen door spierknoopjes. Ofwel (myofasciale) triggerpoints. Het proces onderscheidt zich van andere triggerpoint behandelvormen door de totaalaanpak, pijnvrije reset (massage)technieken, aandacht voor de interactie tussen lichaam en geest en structurele resultaten.

Zo wordt met dry needling het lichaam ‘geshockt’ door met de naald in de spierbuik zelf te treden. Dit levert een soort verlammingseffect op. Het lichaam schiet in de verdediging: Het zenuwstelsel reageert direct met een contractie en het immuunsysteem wil de binnendringer tegengaan. Er zal endorfine verspreidt worden in het lichaam wat een pijnstillend effect kan hebben. Meestal is de behandeling niet plezierig en het effect niet structureel. Er is immers niks aan de oorzaak van de triggerpoints veranderd.

Ook reguliere massages, zoals deep-tissue, sportmassage of triggerpoint coaches gaan de triggerpoint vaak hardhandig te lijf. De pijnlijke knoopjes worden opgezocht en hardhandig gemasseerd. Het probleem daarbij is dat het zenuwstelsel mogelijk niet kan ontspannen, door de pijnlijke ‘aanval’ op de al gevoelige plekken. Vaak zijn eventuele positieve effecten ook niet structureel van aard.

De triggerpoint reset technieken, zoals ontwikkeld door Tim van Orsouw, werken daarentegen direct op het zenuwstelsel. Met milde verschuivingen in associërende bindweefsel krijgt de spierknoop een ontspanningsprikkel. Met alleen licht contact op de gevoelige plekken. Deze bindweefselverschuivingen kunnen de verklevingen in de spieren direct en zonder pijn oplossen. Ofwel resetten. De spierbuik ontspant zich dankzij de energetische (elektrisch geladen) verbindingen tussen de weefsels.

In programmavorm worden dus eerst de onderliggende oorzaken van de triggerpoints gezocht, behandeld en zo veel mogelijk opgelost. Uiteindelijk worden op het eind dan de overgebleven triggerpoints nog o.a. met deze reset technieken opgelost. Dit geeft zo de beste kans op het meest structurele eindresultaat.

Wil je weten welke programmavorm jou kan helpen? Doe de pijntest voor een vrijblijvend advies.

BATC Beroepsorganisatie

Aangesloten bij BATC. Vraag je zorgverzekeraar naar mogelijke vergoedingen.

Natuurgeneeskunde

Alle werkvormen zijn gebaseerd op de zogenaamde natuurgerichte principes. Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor vergoedingen voor één van de TPV-werkvormen neem je contact op met je zorgverzekeraar. Het gaat om alternatieve therapie in de vorm van natuurgeneeskundige behandelingen. Lees meer over mogelijke vergoedingen.

Om succesvol te zijn met een Mindbody programma

 • Ben je voor recente klachten al bij je huisarts geweest
 • Sta je open voor een aanpak waarin lichaam en geest verbonden is
 • Ben je open-minded en bereid nieuwe inzichten op te doen
 • Investeer je graag in jezelf, jouw welzijn en gezondheid
 • Wil je onafhankelijk worden van behandelingen en medicatie