Uitslag van de pijntest

Dankjewel voor het invullen. Zie hieronder de analyse en een advies of mogelijk behandeloptie.

Vermoedelijke oorzaken:

  • Geconditioneerde pijnpatronen in zenuwstelsel
  • Spanning en triggerpoints in spieren
  • Pijn kan uitstralen naar gewrichten

Algemeen: Het pijnsignaal

Alle pijnsignalen ontstaan via het zenuwstelsel. Naarmate de belasting op het zenuwstelsel de belastbaarheid overstijgt kunnen signalen aanhouden en kan het een patroon worden in het zenuwstelsel. Hierbij kan spanning in spieren worden vastgehouden. Resulterend in triggerpoints, ook wel bekend als spierknoopjes. Deze leiden tot verkorting, krachtsverlies en pijn. In de spier of over de lengte van de spier – of zelfs via bindweefsels of zenuwen naar andere plekken.

Triggers achterhalen

Er kan sprake zijn van verstoorde patroonseparatie en conditionering van pijnpatronen. De spanning en pijn is in de loop der tijd door middel van (onbewuste) triggers vermoedelijk geconditioneerd in het lichaam. Ofwel onbewust aangeleerd: Er zijn pijnpatronen gevormd op basis van bepaalde triggers. Dit kan opgelost worden door een proces van herconditionering. Hierbij is het achterhalen van deze triggers, de eerste stap. Vervolgens kan de herconditionering met een integraal, gestructureerd proces de spannings- en pijnpatronen doorbreken.

Verkeerde diagnoses voorkomen

Met name bij pijn in gewrichten worden vaak verkeerde diagnoses gesteld. Waar wordt verondersteld dat er iets mis is met de knie, heup of rug kan het werkelijke probleem simpelweg in de spier zitten. Of in de spierspanning, het bindweefsel en zelfs de zenuw. Voordat je het advies opvolgt voor een operatie is het dus aan te bevelen eerst goed te onderzoeken of het probleem niet door triggerpoints kunnen komen.

Leefstijlfactoren

Hiernaast kunnen altijd andere leefstijlfactoren een rol spelen bij pijn. Daarbij kan je denken en aan (gebrek aan goede) voeding, ontspanning, nachtrust, natuurlijk licht, beweging en andere invloeden op ons metabolisme. Om dit duidelijk te maken moet er in een behandelvorm aandacht zijn voor al deze factoren. Je kunt wel alvast kijken op de webshop voor bepaalde producten waarmee je mogelijk al verbetering realiseert.

Mogelijke behandeloptie-/plan

De Triggerpoint Reset Methode is sinds enkele jaren een succesvolle manier gebleken waarop mensen met soortgelijke klachten structurele resultaten hebben geboekt. Hierbij zijn in de meeste gevallen de pijnklachten sterk afgenomen en vaak zelfs definitief hebben opgelost. Bekijk de video’s met ervaringen en uitleg hieronder of meld je alvast aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Gratis intake

Mogelijke behandeloptie: De Triggerpoint Reset Methode

  Besparen op eindeloze behandelingen

  Injecties of naalden stoppen of voorkomen

  Riskante operaties mogelijk voorkomen

  Oorzaken achterhalen en oplossen

  Vergoedingen of korting op totaalplan

Bob Borghart, Triggerpoint Reset Therapeut | Laatst bewerkt: 13 maart 2020

Veel pijnklachten worden veroorzaakt door spierknoopjes: Ook bekend als triggerpoints. De Triggerpoint Reset Methode maakt het mogelijk de pijn en stijfheid hiervan structureel op te lossen. Zonder naalden, supplementen of doorlopende oefeningen en behandelingen. Van frozen shoulders, nekklachten en hoofdpijn tot rugpijn en gewrichtsklachten zoals kniepijn, tenniselleboog en RSI.

Uitstralende pijn

Triggerpoints zijn verklevingen in de samentrekkende elementen van de spier. Meestal ontstaan door langdurige belasting. Soms door plotselinge, intense overbelasting van de spiervezels. Ze kunnen na hierna vanzelf weer oplossen. Maar als ze langer dan enkele dagen of weken aanhouden is er een voedingsbodem gecreëerd die ze in stand houdt. De triggerpoints zijn dan chronisch geworden en als het ware in het zenuwustelsel verankerd.

Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel kan hierbij onnodig spanning blijven vasthouden in deze samentrekkende elementen. Hierdoor kunnen de spiervezels niet meer volledig op lengte komen. Het is als het ware een aangeleerd patroon van spanning geworden. Waardoor een circulatieprobleem in de spier ontstaat. Dit kan op zijn beurt ook weer een pijnsignaal kan uitlokken. Soms uitstralend naar een afgelegen gebied, zoals pezen en gewrichten.

Voorbeelden van uitstralende pijn door triggerpoints. Waardoor er mogelijk verkeerde diagnoses worden gesteld.

 

Ontstekingen in pezen

Ook bij pijn in pezen bestaat het risico dat er een peesontsteking wordt aangewezen als oorzaak van de pijn. Op zich is dit een logische gedachte, maar ook bij peespijn is het mogelijk dat de oorzaak vanuit de triggerpoints komt. Waardoor rust en medicatie (of liever levensstijlaanpassingen) niet nodig zijn. Maar ook niet helpen. Of slechts tijdelijk deze ‘ontsteking’ verbeteren in een periode van rust. Waarna vervolgens, bij hervatting van de activiteiten, de triggerpoint weer opspeelt en de pijn weer terugkeert.

Symptoom of oorzaak aanpakken

Triggerpoints kunnen op meerdere manieren weer uitgeschakeld worden of oplossen. Vaak keert de spanning echter weer snel terug in de triggerpoint. Inclusief de verkleving. Dan is de triggerpoint als het ware geconditioneerd. Wat een hoop frustratie kan opleveren en doorlopende behandelingen kan betekenen. Bij de meeste behandelvormen wordt namelijk niet naar de onderliggende oorzaak van de triggerpoint gezocht. Meestal wordt slechts de triggerpoint zelf beschouwt. De triggerpoint reset methode streeft naar een duurzamer resultaat, door juist naar het onderliggend probleem te zoeken. Dit oplossen blijkt namelijk een duurzamer resultaat te bieden.

Geen naalden
De Triggerpoint Reset Methode bevat geen dry-needling en maakt dus geen gebruik van naalden. Dry-needling is voor veel mensen ook geen pretje: Het lost de pijn vaak niet op en maakt het soms juist erger. Op zich niet gek want vreemde objecten die door de huidbarrière heenkomen, direct in de spierbuik, is voor je lichaam onnatuurlijk en onwenselijk. Het lichaam schiet in de verdediging en zal een directe tegenreactie geven. Daarbij conditioneer je het lichaam hiermee zodanig dat er een afhankelijkheid kan ontstaan voor de behandeling. Met name bij chronische, langdurige klachten.

Zenuwstelsel en immuunsysteem
Het autonome zenuwstelsel zal een sympathische (stress-)reactie geven op een voorwerp wat het lichaam binnen treedt. Wat de algehele gevoeligheid en pijnsensatie mogelijk juist vergroot (zoals ook bij operaties vaak voorkomt). Als tegenreactie wordt er door het hormoonstelsel mogelijk endorfine afgegeven om de pijn te onderdrukken. Ook het immuunsysteem zal bij ‘indringers’ direct worden ingeschakeld, wat weer de nodige energie kost. Die wellicht de belastbaarheid van de spier en het hele systeem verder ondermijnt. Al met al geen wenselijk effect dus.

Dry-needling is overbodig. Er hoeft geen naald in de spierbuik te worden gebracht om de triggerpoint structureel op te lossen.

Natuurlijk alternatief
De Triggerpoint Reset Methode biedt hierop een veilig, natuurlijk en vooral structureel alternatief. Met nauwkeurige, milde massagetechnieken – gericht op de gevoelige verklevingen in de spieren en de samenhang met de onderhuidse bindweefsels – is het mogelijk de spanning uit de spier te halen en de triggerpoint los te laten: Ofwel te resetten. Niet alleen is de ervaring minder pijnlijk. Er wordt zo juist een ontspanningsprikkel gestuurd naar het zenuwstelsel. Wat helpt de gevoeligheid te verminderen, door het zenuwstelsel te kalmeren.

Persoonlijk plan
In een persoonlijk plan wordt door een analyse van de onderliggende problemen gewerkt naar een structurele oplossing. Mede door een stuk herconditionering van het autonome zenuwstelsel wordt de voedingsbodem van de triggerpoint aangepakt. Waardoor vaak meer duurzame resultaten worden bereikt. Mogelijk in combinatie met andere technieken (zoals mobilisaties, deep-tissue, kracht- of ontspanningsoefeningen), beweegadvies en voedingsadviezen wordt het mogelijk de ‘knoopjes’ structureel te verbeteren. Waardoor je niet langer afhankelijk bent van behandelingen, supplementen of andere oefeningen en trucjes om met de pijn ‘om te moeten leren gaan’.

Met milde, vrijwel pijnloze technieken is het mogelijk triggerpoints uit te schakelen. met een ontspanningsprikkel naar het zenuwstelsel. Deze geeft het signaal aan de triggerpoint om los te laten.
gratis intake

“Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar dat ene plekje en niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!”

Petra

 

“I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit… Bob was all ears about my problem, he made me comfortable and worked on my problem. After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away.”

Sidhran

 

“Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints […] waardoor het niet pijnlijk is.”

Marijke

BATC Beroepsorganisatie

Aangesloten bij beroepsvereniging BATC

Totaal Pijnvrij vergoedingen

Vraag een vrijblijvende intake aan. Als je eerst wilt weten of je in aanmerking komt voor vergoedingen neem je contact op met je zorgverzekeraar. Het gaat om alternatieve zorg (musculoskeletale geneeskunde of natuurgeneeskunde). Zonder vergoedingen krijg je wel korting op o.a. de totaalprogramma’s en kan het interessant zijn eerst een online workshop te doen. Lees hier meer over mogelijke vergoedingen.

Gratis intake
Call Now ButtonBel nu