Dankjewel voor het invullen van de pijntest!

Lees de analyse en jouw persoonlijk advies

Uitslag:

 • Pijn geconditioneerd in het zenuwstelsel
 • Onbewuste stressoren als triggers
 • Persoonlijke eigenschappen
 • Belemmerende overtuigingen

Analyse

Algemeen: Het pijnsignaal

Alle pijnsignalen ontstaan in het brein. Het (onbewuste) brein besluit wel of geen pijnsignaal af te geven op basis van prikkels vanuit het zenuwstelsel. Wanneer pijn een patroon is geworden is er sprake van conditionering. Het zenuwstelsel heeft dan via het brein de pijn ‘aangeleerd’. Dit heeft te maken met het onderbewustzijn, onbewuste stressoren en hoe deze spanning en pijn kunnen triggeren en conditioneren.

Eigenschappen

Je hebt aangegeven eigenschappen te hebben die kunnen bijdragen aan de conditionering van (chronische) pijn. Veelvoorkomende eigenschappen die onbewust pijn kunnen triggeren zijn zorgzaamheid, perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel en gedrevenheid. Omdat deze eigenschappen naar interne conflicten kunnen leiden. Hoe meer je van deze eigenschappen hebt – en hoe sterker ze zijn – hoe groter de kans dus op spanning en pijn. Maar ook hoe groter de kans dat je het kan oplossen.

Geconditioneerde pijn

De pijn is in de loop der tijd door middel van deze triggers geconditioneerd in het lichaam. Ofwel onbewust aangeleerd: Er zijn pijnpatronen gevormd op basis van de triggers. Dit kan opgelost worden door een proces van herconditionering. Ofwel het afleren van de pijnpatronen. Hierbij is het achterhalen van deze triggers, met een specifiek bewustwordingsproces, de eerste stap. Zo kan bij veel pijn over langere tijd ook de frustratie en onbegrip over pijn zelf een trigger worden die de pijn aanwakkert. Door de triggers één voor één te ontkoppelen zal de pijn (langzaam) oplossen.

Mindbody aanpak

Het is niet gek als je sceptisch bent over een mindbody aanpak. Er is echter veel en groeiend bewijs dat deze aanpak duurzame resultaten boekt. Bedenk ook dat chronische pijn geen fysiek probleem is: Zo hebben twee derde van de mensen zonder pijn allerlei structurele afwijkingen (hernia’s, artrose scoliose en stenose) en veel mensen met pijn er geen medische verklaring voor.

Advies

Met dit profiel is het aan te raden te beginnen met een persoonlijke Mindbody Reset Sessie.  Je ontdekt hoe de pijn is geconditioneerd in het zenuwstelsel en hoe je het kan herconditioneren, via de mindbody connectie. Je krijgt daarbij enkele krachtige tools en technieken om dat (deels) zelf te doen. Om alvast de ergste pijn zelf snel te kunnen verminderen. De sessie is ook een ideale manier om aan een persoonlijk totaalprogramma te beginnen om de hardnekkige pijnpatronen structureel te doorbreken.

Bekijk hieronder het filmpje met ervaringen en uitleg en boek een (online) sessie.

Boek nu

Advies: Mindbody Reset Sessie

 • Snelle pijnverlichting
 • Veilig en natuurlijk
 • Leer pijn en stress verlichten
 • Medicatie stoppen
 • Operatie voorkomen
 • Gratis bij instap programma

In een persoonlijke sessie van 2,5 uur gaan we naar de kern voor directe en natuurlijke pijnverlichting. Je ontdekt de oorzaak van de pijn en hoe je het oplost. Plus enkele technieken die je op elk moment kan gebruiken om de pijn te verlichten.

Om jouw pijnklachten zo snel mogelijk bij de bron aan te pakken gaan we in een Mindbody Reset Sessie naar deze onderliggende oorzaken van jouw pijn. Dit brengt je de inzichten die je gaan helpen de pijnpatronen structureel te doorbreken. Je gaat tijdens de sessie anders tegen de pijn aankijken. De pijn zal daarom direct minder frustrerend, bedreigend en storend zijn. Dit nieuwe perspectief, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten over chronische pijn en het brein, levert meer vertrouwen. Daarmee is de sessie de eerste stap om de pijn structureel op te lossen.

Ideaal

 • Als je zo snel mogelijk een verbetering van jouw pijnklachten wilt.
 • Wanneer je structurele resultaten zoekt en geen risicovolle behandelingen.
 • Als alles wat je geprobeerd hebt niet werkt of alleen een tijdelijk effect heeft.
 • Om te begrijpen hoe jouw pijn werkt en hoe je het natuurlijk oplost.
 • Als je (nog) twijfelt aan een programma maar alvast de belangrijkste inzichten en technieken wilt waarmee je (zelfstandig) vooruit kan.

 

Tarief: 150 minuten € 150,-*
Zonder declaraties tijdelijk €30,- korting

* Gratis als je doorstroomt naar een programma (verrekening met programmakosten). Vergoedingen afhankelijk van de verzekering.

Boek nu

“Ik heb nu geen pijn meer […] En ik kan er nu op vertrouwen – en dat is denk ik wel het meest belangrijke – dat ik zelf zonder tussenkomst van een persoon zoveel mogelijk ook in mijn eigen kracht kan komen door de tools die jij mij hebt gegeven.”

Anna

“Ik had niet verwacht dat het alleen met praten weg zou gaan.”

Shandina

“Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat – als de pijn terug lijkt te komen- ik nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen! Zelfs met spierpijn lukt het…”

Monique

Boek nu
Call Now ButtonBel nu