Schouderpijn snel en veilig behandelen

Schouderpijn door slijmbeursontsteking, impingement en triggerpoints oplossen

Gratis online intake

  Versneld en veilig herstellen

  Injecties of naalden stoppen of voorkomen

  Doorlopende behandelingen voorkomen

  Onderliggende oorzaken achterhalen en oplossen

Schouderpijn ontstaat meestal door langdurige spanning in spieren en bindweefsels. Die resulteren in triggerpoints. Dit zijn spierknoopjes die de beweging beperken. Waar de meeste therapievormen alleen de triggerpoints en klachten zelf behandelen, richt Totaal Pijnvrij zich op de onderliggende oorzaken. Met de Triggerpoint Reset Methode wordt de pijn in een kort maar gericht proces structureel verbeterd. Door de focus op de onderliggende triggers van spanning en ontstekingen.

Triggerpoint Reset Methode

Met de Triggerpoint Reset Methode kan in korte tijd vaak een volledig herstel van de klachten te realiseren. Door niet alleen fysiek te behandelen, maar juist de onbewuste oorzaken van spanning in het zenuwstelsel – en triggers in het immuunsysteem – aan te pakken. In een proces waarbij interactie, conditionering en leefstijlaanpassingen centraal staan. Deze elementen integreren in een interactief proces blijkt de meest duurzame resultaten te geven bij chronische klachten.

Chronische pijn neemt meestal toe na operaties

Uitstralende pijn

Kenmerkend van triggerpoints is dat ze pijn kunnen uitstralen naar afgelegen gebieden. Waardoor vaak verkeerde diagnoses worden gesteld. Er wordt dan veronderstelt dat de pijn door deze structurele afwijkingen komt, maar dat is bij chronische pijn meestal niet de oorzaak. De werkelijk oorzaak van chronische pijn komt vanuit het zenuwstelsel. Meestal via triggerpoints in spieren, uitstralend naar deze ‘zwakke plekken’. Dit zijn vaak locaties in het lichaam waar spanning verzamelt. Vaak op de plek van de structurele afwijking of in de posturele spieren. Zo kunnen triggerpoints in het schouderblad voor uitstralende pijn in de arm zorgen. Of zelfs tintelingen in de onderarm, hand en vingers.

Voedingsbodem van de pijn

Als de pijn langer dan enkele weken aanhoudt is er een voedingsbodem gecreëerd die de pijn en ontsteking in stand houdt. Dan is een integrale methode nodig, waarbij dieper op de onderliggende oorzaken van de triggers wordt ingewerkt. In een kort maar gericht reset proces. Om de spanning en pijnpatronen vanuit het zenuwstelsel en onderbewustzijn structureel te verbeteren. Ook kan letterlijke eliminatie van bepaalde voeding – of juist toevoeging ervan – in sommige gevallen nodig zijn voor een optimaal of versneld herstel.

Slijmbeursontsteking en impingement

Een ontstoken slijmbeurs in het schoudergewricht wordt door impingement veroorzaakt. Meestal door te veel spanning in het schoudergewricht. Waarbij spanning in onder meer de trapezius, en rotator cuff-spieren voor een disbalans zorgt. Zo zijn vaak triggerpoints in de infraspinatus en subscapularis te vinden die de bewegingsuitslag sterk beperken. Waar deze spieren normaal de kop van de bovenarm netjes centraal in de kom houden bij beweging, zorgt de spanning in deze spieren voor beweging in de kom. Wat leidt naar herhaalde impact op de slijmbeurzen die vervolgens gaan ontsteken, opzetten en pijnlijk worden. Waardoor steeds minder ruimte voor beweging overblijft.

Gratis online intake
De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar

Invasieve behandelingen zijn vaak niet effectief bij chronische pijn

Voorbeelden van uitstralende pijn door triggerpoints. Waardoor er mogelijk verkeerde diagnoses worden gesteld.

 

 

Symptoom of oorzaak aanpakken

Triggerpoints kunnen op meerdere manieren weer uitgeschakeld worden of oplossen. Vaak keert de spanning echter weer snel terug in de triggerpoint. Inclusief de verkleving. Dan is de triggerpoint als het ware geconditioneerd. Wat een hoop frustratie kan opleveren en doorlopende behandelingen kan betekenen. Bij de meeste behandelvormen wordt namelijk niet naar de onderliggende oorzaak van de triggerpoints gezocht. Waardoor klachten makkelijk kunnen terugkeren of van locatie of aard kunnen veranderen. De triggerpoint reset methode streeft naar een duurzamer resultaat, door juist naar het onderliggend probleem te zoeken. Dit oplossen blijkt namelijk een duurzamer resultaat te bieden.

Geen naalden
De Triggerpoint Reset Methode bevat geen dry-needling en maakt dus geen gebruik van naalden of andere objecten. Dry-needling is voor veel mensen ook geen pretje: Het lost de pijn vaak niet op en maakt het soms juist erger. Op zich niet gek want vreemde objecten die door de huidbarrière heenkomen, direct in de spierbuik, is voor je lichaam onnatuurlijk en onwenselijk. Het lichaam schiet in de verdediging en zal een directe tegenreactie geven. Daarbij conditioneer je het lichaam hiermee zodanig dat er een afhankelijkheid kan ontstaan voor de behandeling. Met name bij chronische, langdurige klachten.

Dry-needling is overbodig. Er hoeft geen naald in de spierbuik te worden gebracht om de triggerpoint structureel op te lossen.

Natuurlijk alternatief
De Triggerpoint Reset Methode biedt hierop een veilig, natuurlijk en vooral structureel alternatief. Met nauwkeurige, milde massagetechnieken – gericht op de gevoelige verklevingen in de spieren en de samenhang met de onderhuidse bindweefsels – is het mogelijk de spanning uit de spier te halen en de triggerpoint los te laten: Ofwel te resetten. Niet alleen is de ervaring minder pijnlijk. Er wordt zo juist een ontspanningsprikkel gestuurd naar het zenuwstelsel. Wat helpt de gevoeligheid te verminderen, door het zenuwstelsel te kalmeren.

Persoonlijk plan
In een persoonlijk plan wordt door een analyse van de onderliggende problemen gewerkt aan een structurele oplossing. Mede door een stuk herconditionering van het autonome zenuwstelsel wordt de voedingsbodem van de triggerpoint aangepakt. Waardoor vaak meer duurzame resultaten worden bereikt. Mogelijk in combinatie met andere technieken (zoals mobilisaties, deep-tissue, kracht- of ontspanningsoefeningen), beweegadvies en voedingsadviezen wordt het mogelijk de ‘knoopjes’ structureel te verbeteren. Waardoor je niet langer afhankelijk bent van behandelingen, supplementen of andere oefeningen en trucjes om met de pijn ‘om te moeten leren gaan’.

Met milde, vrijwel pijnloze technieken is het mogelijk triggerpoints uit te schakelen. met een ontspanningsprikkel naar het zenuwstelsel. Deze geeft het signaal aan de triggerpoint om los te laten.
gratis online intake

“Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar dat ene plekje en niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!”

Petra

 

“Ik vond ten eerste die schouder (vandaag) heel erg vooruitgaan, want ik kon hem niet zo maar even achter (naar) zetten.”

Alicja

 

“Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints […] waardoor het niet pijnlijk is.”

Marijke

Gratis online intake
BATC Beroepsorganisatie

Aangesloten bij beroepsvereniging BATC

Totaal Pijnvrij vergoedingen

Vraag een vrijblijvende intake aan. Als je eerst wilt weten of je in aanmerking komt voor vergoedingen neem je contact op met je zorgverzekeraar. Het gaat om alternatieve zorg (musculoskeletale geneeskunde of natuurgeneeskunde). Zonder vergoedingen krijg je wel korting op o.a. de totaalprogramma’s en kan het interessant zijn eerst een online workshop te doen. Lees hier meer over mogelijke vergoedingen.