Chronische pijn natuurlijk én veilig verbeteren en oplossen

Met de mindbody totaalaanpak bij chronische pijn en triggerpoints

 • Pijnvrij behandelen
 • Natuurlijk en veilig genezen
 • Focus op oorzaken
 • 90-100% vanuit huis mogelijk
 • Pijnpatronen doorbreken
 • Medicaties stoppen
 • Operaties voorkomen
 • Kosten besparen
Gratis pijntest
De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
De enorme pijnen die ik jarenlang door artrose en allerlei ontstekingen had, zijn nu al zeker met 70% verminderd!!! Ik gebruik bijna geen pijnstillers meer! Ik vind het nog steeds ongelooflijk en ben enorm dankbaar! Mijn leven is totaal veranderd, meer energie, minder moeheid, ik ben vele malen happier dan een aantal maanden geleden! Ook ben ik niet meer lactose intolerant :-).- Bianca

De meeste mensen zónder pijn hebben ook structurele afwijkingen in de rug

Totaal Pijnvrij richt zich met name op de onderliggende oorzaken van klachten. Met een integrale en veilige benadering om het structureel te verbeteren. Omdat ziekte- en pijn een gevolg zijn van een conflict tussen onze leefstijl en ons adaptatievermogen.

 

Chronische pijn

Vaak wordt er verwezen naar structurele afwijkingen als oorzaak van de pijn, maar deze hoeven geen pijn te (blijven) doen. De standaard behandelmethoden kunnen tijdelijk verlichting bieden maar voorkomen een structurele oplossing van de pijn. Of nog erger: zorgen voor meer pijn. Omdat de focus gericht blijft op de symptomen. Wanneer je je niet bewust bent van het onderliggende probleem kan je het immers niet oplossen.

Als niet wordt gekeken naar de onderliggende oorzaken (van ziekteprocessen) kunnen deze de pijnklachten onnodig voortzetten. Terwijl er dus wel oplossingen mogelijk zijn. Uit klinische onderzoeken bij chronische pijnklachten worden deze conclusies getrokken:

 • Structurele afwijkingen hoeven geen pijn te doen. Zo hebben de meeste mensen zonder pijn ook structurele afwijkingen in de rug.
 • Ook slijtage in het gewricht hoeft geen pijn te (blijven) doen.
 • Helaas blijkt dat chronische pijn meestal verergert na operaties. Daarom zijn placebo operaties zelfs effectiever dan werkelijke operaties.
 • Aanpassingen in leefstijl kunnen zowel chronische ziekte als pijn verbeteren – en zelfs geheel helpen oplossen.

Een kortstondig intensief mindbody proces is effectief bij chronische pijn

Pijn als signaal

Specialisten richten zich vaak op fysieke problemen. Dat is uitstekend bij tijdelijke pijn. Maar deze focus op de fysieke problemen houdt de regelmatige en chronische pijn vaak in stand omdat de onderliggende oorzaak niet is gevonden. De voedingsbodem van de pijn is niet opgelost. Dus de pijn gaat door. Chronische pijn is immers geen fysiek probleem. Pijn is een signaal en chronische pijn is een signaalstoring. Een fysieke manifestatie van een onderliggend probleem. Daar moet de focus  dus naar toe. Met een mindbody aanpak en integrale benadering in een kort maar intensief proces.

 

Automatische pijnpatronen

Vaak is de aanleiding wel een fysiek probleem: Door weefselschade ergens in het lichaam ontstaan. Maar zodra weefsels genezen moet de pijn dus ook verdwijnen. Bij mensen met chronische pijn blijft de pijn echter aanhouden of terugkomen. De pijn is dan een (automatisch) patroon geworden. Geleidelijk ingeslepen in het zenuwstelsel en onderbewustzijn. Er zijn bepaalde triggers, of stressoren, die vanuit het onbewuste brein via het zenuwstelsel naar pijn leiden.

 

Chronische ontstekingen en auto-immuunziektes

Ook kan chronische pijn in stand worden gehouden door chronische ontstekingen of auto-immuunziektes. In zo’n geval is een integrale benadering nodig. Waarbij naast het bewustzijn vooral naar triggers in de voeding moet worden gekeken. Het lichaam kan namelijk reageren met onstekingsprocessen vanuit (vaak onbewuste) stressreacties maar vaak ook door bepaalde voedingsstoffen. Die kunnen leiden naar spijsverteringsproblemen en metabolische problemen. Soms uitend in auto-immuunziektes zoals reuma, diabetes of uitslag zoals psoriasis of eczeem. Het is daarom belangrijk te analyseren of het probleem hiervandaan komt. Dan kunnen specifieke voedingsinterventies de beste oplossing zijn.

 

Gesensitiseerde patronen

Pijn van chronische aard heeft dus een andere oorzaak. Anders dan de fysieke aanleiding doet vermoeden: Namelijk gesensitiseerde patronen door (onbewuste) vorming van spanning in het lichaam. Die spanning wordt opgewekt door onbewuste processen en (uiteindelijk) geconditioneerd in het lichaam. Ofwel onbewust aangeleerd. Het kan gelukkig ook weer bewust worden afgeleerd. Zo zijn triggerpoints vaak geconditioneerd in de spieren. Ze zijn regelmatig (latent) aanwezig – variërend in intensiteit – en kunnen resulteren in uitstralende pijn. Naar gewrichten of organen. Maar het zijn fysieke manifestaties van onbewuste stressoren.

Voorbeelden van hoe pijn van triggerpoints naar een groter of ander gebied kan uitstralen

Triggerpoints van spanning en pijn

Die onbewuste spanning leidt naar verklevingen in bindweefsel of (myofasciale) triggerpoints. Meestal naar gebieden waar het lichaam spanning ‘makkelijk’ vasthoudt. Waar het geleerd heeft de spanning vast te houden. In de meeste gevallen gaat het om de zogenaamde posturale spieren: rond de nek- en schouders en in de onderrug en heupen. Of bij gebieden waar eerder trauma is geweest. Waar het lichaam gesensitiseerd is. De oorzaak is anders dan veronderstelt, waardoor de pijn niet opgelost wordt.

 

Uitstralende of afgeleide pijn

Waar triggerpoints ook om bekend staan is dat ze pijn kunnen uitstralen naar een groter en/of ander gebied waar geen spanning hoeft te zijn. De zogenaamde afgeleide pijn. Dat maakt de diagnose van specialisten vaak lastig. Zo kan pijn in de knie voortkomen uit een probleem in de knie zelf – of uit een verkleving door triggerpoints. In bijvoorbeeld de beenspieren. De knie zelf kan dan eigenlijk in prima staat zijn, maar onterecht worden beschouwd als bron van de pijn. Wat kan lijden tot onnodige injecties, operaties of de frustratie van doorlopende behandelingen, bewegingsbeperkingen en pijn.

 

Pijnpatronen doorbreken

Pijn door chronische triggerpoints zijn dus in feite pijnpatronen. Aangeleerd door het zenuwstelsel. Wat Totaal Pijnvrij onderscheidt in de benadering en behandeling ervan. Met de Triggerpoint Reset Methode worden niet alleen de triggerpoints zelf behandeld. Maar juist de voedingsboden onderzocht en onderbroken. Om de patronen die de triggerpoints chronisch maken te doorbreken en op te lossen. Voor structurele resultaten dat de frustratie van doorlopende behandelingen – en de zoektocht naar andere oplossingen – kan voorkomen.

Mindbody Model: 4 essentiële pijlers

Totaal Pijnvrij hanteert 4 pijlers om chronische pijn compleet en effectief aan te pakken:

 1. Kennis
 2. Emotie
 3. Vertrouwen
 4. Levensstijl

Aanpassingen hierin kunnen de pijnpatronen structureel doorbreken. In een kort maar intensief proces van enkele weken tot maanden. Totaal Pijnvrij richt zich op een minimale structurele verbetering van 50% binnen 30 dagen. Meld je aan voor een gratis intake of boek online de eerste sessie, om een plan te maken waarmee we jouw klachten duurzaam oplossen.

Gratis pijntest
Call Now ButtonBel nu