Immuunsysteem Reset

Veilig en natuurlijk auto-immuunziekten en ontstekingen verbeteren

Gratis pijntest

Bij een auto-immuunziekte valt het afweersysteem het eigen lichaam aan. Zoals bij reuma, colitic, Crohn, MS, eczeem, coeliaki of diabetes. Alsof er een virus of infectie moet worden bestreden, herkent het immuunsysteem de lichaamseigen cellen niet. Dan worden in plaats van indringers van buitenaf, onze eigen gezonde cellen voortdurend aangevallen en vernietigd. Een verkeerde reactie van het immuunsysteem. Wat leidt naar chronische ontstekingen, pijn en andere complicaties.

 • Integrale aanpak
 • Persoonlijk voedingsplan
 • Gezond gewichtsverlies
 • Medicatie stoppen
 • Operatie voorkomen
 • Coaching en inspiratie
 • Duurzame resultaten
De enorme pijnen die ik jarenlang door artrose en allerlei ontstekingen had, zijn nu al zeker met 70% verminderd!!! Ik gebruik bijna geen pijnstillers meer! Ik vind het nog steeds ongelooflijk en ben enorm dankbaar! Mijn leven is totaal veranderd, meer energie, minder moeheid, ik ben vele malen happier dan een aantal maanden geleden! Ook ben ik niet meer lactose intolerant :-).- Bianca
Na een ongeluk begin 2008 heb ik 2 jaar revalidatie gehad, kon niet meer lopen en had meerdere zenuw beschadigingen door het gehele lichaam met enorm veel pijn. Ook zware pijnstillers waar ik volgens een specialist niet meer vanaf zou komen. Bij Totaalpijnvrij.nl begonnen met therapie (voeding advies, mind reset en door veel geduld bij Bob slik ik deze zware pijnstillers helemaal niet meer na 11 jaar geslikt te hebben.- Peggy
Erg goede behandeling om mijn prikkelbare darm symptomen te verminderen met behulp van dieet en mindbody programma. Heeft me nieuwe inzichten gegeven en erg geholpen. Bob is erg enthousiast en ook erg bereikbaar en flexibel. Plus goeie massages!- Dawn
Ik heb nu geen pijn meer! En het belangrijkste: ik kan er nu ook echt op vertrouwen dat ik zelf, zonder tussenkomst van een ander, ook weer in mijn eigen kracht kan komen door de tools die jij mij hebt gegeven!- Anna Wiersma
De aangereikte methoden hebben me ogen geopend voor zelfgenezing en ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja Berlinski
Bij (Totaal) Pijnvrij ben ik totaal anders gaan kijken naar mijn klachten en daar door ben ik mijn klachten anders gaan ervaren. Doormiddel van het programma dat wordt aangeboden geeft het inzicht(en) waar de oorzaak van de klachten vandaan (kunnen) komen.- Patricia de Beer

Meld je aan en we nemen binnen 24 uur contact met je op

Gratis pijntest

Immuunsysteem reset

Totaal Pijnvrij integreert verschillende natuurlijke principes om dit aan te pakken. Op basis van een persoonlijke analyse wordt een plan opgesteld. De meest waarschijnlijke triggers worden als eerste verwijderd, waarna de gevoeligheid steeds wordt getest. Zo kan de belastbaarheid van de systemen verbeteren en een immuunsysteem-reset worden gerealiseerd. In veel gevallen kan dat zonder bloedtesten. Ten eerste omdat deze extra kosten met zich meebrengen. Maar ook omdat ze niet altijd relevante informatie geven en sterk kunnen fluctueren. Daarom zijn ze vaak ondergeschikt aan andere indicatoren.

De biomarkers

Zo zijn kenmerken en eigenschappen zoals energie, kracht, pijn, gevoel, stoelgang, ontlasting, welzijn, libido, ontspanning en nachtrust meer betrouwbare indicatoren. Dit zijn de natuurlijke bio-markers. Om ze bij auto-immuunziekten positief te beïnvloeden werken we leefstijlfactoren. Met name met voeding, beweging, bio-ritme en bewustzijn. Dit zijn krachtige epigenetische factoren: Ze beïnvloeden de expressie van onze genen. Maar we gebruiken het bewustzijn ook om de mindset en inspiratie te vinden of creëren. Om de nodige aanpassingen te kunnen maken. Alles begint immers bij de wil.

Chronische ontstekingen en pijn

Veel pijn wordt door het eigen immuunsysteem veroorzaakt. Door middel van zogenaamde chronische of laaggradige ontstekingen. Zo zijn er circa 80 verschillende soorten auto-immuunziekten. Allemaal aandoeningen waarbij het afweersysteem het eigen lichaam bestrijdt. Met chronische ontstekingen, weefselschade en vaak gepaard gaand met pijn. Deze auto-immuunziekten komen helaas steeds vaker voor. Met name door sterk bewerkte voeding. Maar ook door andere leefstijlfactoren, zoals stress of insulineresistentie. Gelukkig kunnen ze ook met aanpassingen in de leefstijl weer verbeteren. Of zelfs geheel verdwijnen. Zonder medicatie of risicovolle of dure behandelingen.

Lees meer

Suikers

Met name veel suikerconsumptie is een belangrijke oorzaak bij auto-immuunaandoeningen. Zeker bij diabetes (suikerziekte) speelt een overdaad aan suiker een rol. Veel en ook frequente consumptie verminderen de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel – waarbij de suikerspiegel dus sterker kan fluctueren – en verminderen de gevoeligheid van de insulinereceptoren. Waardoor er insulineresistentie en pre-diabetes kan ontstaan. Wat uiteindelijk tot diabetes type 2 leidt. Dit kan op zijn beurt weer leiden naar allerlei gezondheidsklachten en complicaties.

Lekkende darm

Suikers spelen ook een rol in de cellen van de darmwand en een te veel kan leiden naar wat men leaky gut of lekkende darm noemt. Door een verstoring in de darmflora, het microbioom verslechtert de barrière tussen de darm en de bloedbaan. Hierdoor kunnen kleine (voedsel)deeltjes in de bloedbaan terechtkomen die een immuunreactie kunnen oproepen. Zo leert het immuunsysteem  deze ‘vijandige’ deeltjes aanvallen en kan er een gevoeligheid, allergie of auto-immuunziekte ontstaan.

Schadelijke stoffen

Veelvoorkomende auto-immuunziekten hebben hun oorsprong dan ook in voeding. Naast suikers spelen vooral sterk bewerkte voeding een rol. Deze bevatten veel potentieel schadelijke stoffen en slechte vetten. Die eveneens het metabolisme, het zenuwstelsel, de darmwand en dus het immuunsysteem negatief beïnvloeden.

Toevoegingen

Dit zijn stoffen zoals smaakversterkers, kleur- en geurstoffen, conserverings- en verdikkingsmiddelen. Velen ervan worden goedgekeurd door de toezichthouders. Waarbij wordt uitgegaan van een ‘veilige’ dosis. Maar de mate van belastbaarheid verschilt echter sterk per toxische stof – en per persoon. Zo is een veilige dosis bij de één een mogelijk dodelijke dosis bij de ander. Met name bij een lekkende darm kan een kleine hoeveelheid al een ontstekingsreactie uitlokken.

Reststoffen

Naast de toevoegingen blijven er in bewerkte voeding vaak ook reststoffen over. Stoffen die overgebleven zijn na de verschillende chemische bewerkingsprocessen. Om dit voedsel uiteindelijk in de verpakking, op de juiste plek en in de juiste staat in de winkel te krijgen. Ook deze reststoffen kunnen een schadelijk effect hebben op het lichaam. Wat uiteindelijk bijdraagt aan het ontwikkelingen van een gevoeligheid. Dat leidt naar een auto-immuunreactie en -ziekte. Daarbij kunnen ook combinaties van bepaalde voedingsstoffen de opneembaarheid van essentiële nutriënten verminderen.

Gevoeligheid

De gevoeligheid hoeft zich alleen niet te beperken tot die ene toxische stof. In veel gevallen ontstaat er gevoeligheid voor diverse stoffen. Waarbij het een bijzondere uitdaging wordt de verschillende verantwoordelijke stofjes te vinden. Om ze te identificeren en vermijden. Ook kan de gevoeligheid naar verloop van tijd veranderen. Als er geen aanpassingen worden gedaan in de leefstijl (met name in het voedingspatroon) kan deze uitbreiden. Wat het probleem verder compliceert en de gezondheid en welzijn verder ondermijnt. In de loop van de behandeling zal de gevoeligheid verminderen, zodra de klachten verbeteren.

Behandelplan

Het behandelplan wordt persoonlijk afgestemd en gaandeweg zo nodig bijgesteld. Om het immuunsysteem te resetten worden verschillende methoden gecombineerd. Denk aan voedingsaanpassingen, gebaseerd op natuurlijke en voedzame producten. Vaak werkt fasering, eliminatie of een combinatie van principes uit paleo, low-carb, keto- en carnivoor erg goed. Soms is het nodig leefstijlprincipes te introduceren. Zoals intermittend vasten, mindfulness-oefeningen en verbetering van beweeg- en slaappatronen. Op basis van een intake (anamnese) worden persoonlijke doelen en voorkeuren meegewogen en een specifiek behandelplan opgesteld.

Effectief plan

Wil je weten of en hoe dit voor jou zou kunnen werken? Boek een intake met een eerste sessie. Dan kunnen we mogelijke triggers in kaart brengen en een effectief plan maken. Zodat we jouw klachten duurzaam kunnen verbeteren. Met een plan wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Waarmee ook jouw energie en welzijn structureel kan verbeteren. Want met de juiste mindset en energie is veel mogelijk.

 

Waarom deze levensstijlaanpassingen?

 • Als je een duurzame verbetering van jouw pijnklachten wilt
 • Door klachten bij de bron aan te pakken, zonder medicatie
 • Omdat je structurele resultaten zoekt en geen risico’s of bijwerkingen
 • Om gevoeligheden te vinden en ze te verbeteren of oplossen
 • Voor zorg en ondersteuning bij gerichte aanpassingen in jouw leefstijl
Logo BATC

Totaal Pijnvrij valt onder de alternatieve zorg en is aangesloten bij beroepsvereniging BATC.

pbep-aantoonbaar-beter-logo

Het Keurmerk ‘Practice Based Evidence Praktijk’ onderscheidt praktijken die de effectiviteit van de behandeling inzichtelijk maken op basis van specifieke criteria. Hierdoor kan de cliënt zien of de gegeven behandeling effectief is. Zo kunnen deze zorgverleners specifieker en efficiënter behandelen en een aantoonbaar betere kwaliteit van zorg bieden.

Bekijk de tarieven, check de beschikbaarheid en maak direct een afspraak.
Zonder zorgdeclaraties 10% korting.

Gratis pijntest