Zie de antwoorden op de vragen of stel jouw vraag hieronder.
Veelgestelde vragen
Waaruit bestaat de therapie?
Het is een complementaire, integrale therapie die bestaat uit een combinatie van vooral kPNI en mindbody-geneeskunde. Het is niet beperkt tot deze twee holistische stromingen, maar ze omvatten grofweg alle interventies. De interventies en behandelingen zelf kunnen bestaan uit (elementen of protocollen vanuit) de leefstijlgeneeskunde, resultaatgerichte coaching, sporttherapie, de triggerpoint reset methode, EFT, TMS, NLP, keto, paleo, carnivoor, eliminatie- en provocatie-diëten en suppletie. De kunst is de juiste tools op het juiste moment, voor de juiste persoon in te zetten.
Wanneer kan ik hiermee resultaat verwachten?
Dit verschilt erg per persoon en is vaak lastig in te schatten. Ook is het afhankelijk van de samenwerking en kan het een valkuil zijn hoge verwachtingen te hebben of snelle resultaten te verwachten. Maar voor velen zijn er verbeteringen binnen enkele weken. Wanneer het ziektebeeld erg vergevorderd is zal het meestal langer duren, of kunnen resultaten meer beperkt zijn. In sommige gevallen zullen meerdere dingen getest moeten worden, voordat duidelijk is waar de therapie zich op moet focussen.
Ook is de persoonlijke motivatie van belang: In hoeverre ben je bereid inspanningen of aanpassingen te maken? Hiermee wordt namelijk vaak de meeste winst behaald, maar dit is tegelijk de grote uitdaging. Daarom is professionele ondersteuning en coaching essentieel. Want: Hoe groter de pijn of klachten, hoe meer die motivatie er vaak wel is of aangewakkerd kan worden. Maar ook hoe belangrijker de juiste begeleiding nodig is, om de bestaande risico’s te vermijden.
Wanneer kan ik terecht?
Voor een fysieke bijeenkomst kan je doorgaans binnen enkele weken terecht op een van de locaties. Online is een afspraak vaak al sneller mogelijk, binnen enkele dagen. Reserveer of bekijk de beschikbaarheid hier.
Kan ik de therapie vergoed krijgen?
Afhankelijk van de zorgverzekering en alleen vanuit een aanvullend pakket. Dus check dit bij je verzekeraar. Wel kunnen kosten (grotendeels) aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting, waardoor u de gemaakte kosten later (deels) terug krijgt.
Aan wat voor kosten moet ik denken om een resultaat te verwachten?
Het standaard uurtarief is €90,-. Online consults zijn €75,-. Doorgaans zijn 5-10 uur aan consults nodig om tot een gewenst resultaat te komen. De kosten voor programma’s (op maat) zijn voordeliger dan het reguliere uurtarief. Na de eerste sessie met intake krijgt u een behandelvoorstel. Kijk voor meer info op de pagina tarieven.
Niks heeft tot nu toe geholpen. Hoe weet ik of dit wel gaat helpen?
Er kunnen nooit garanties gegeven worden. Maar we gaan vanuit een breder perspectief kijken dan de (meeste) (para)medisch specialisten. Zonder een dogmatische instelling, maar juist met een open mind. Daarbij kiezen we zorgvuldig vanuit een zeer breed palet van behandelmogelijkheden. Waarbij we altijd uitgaan van evidence based interventies, waar voldoende klinisch bewijs van is.
Ook analyseren we vooral wat je allemaal geprobeerd heeft, om daar van te leren. Maar we gaan vooral kijken naar alle mogelijke oorzaken en oplossingen. Vaak is de oorzaak immers multifactorieel; ofwel een gevolg van meerdere oorzaken. Vanuit de kPNI noemen we dit de associated molecular patterns, die de ziekteverschijnselen of symptomen veroorzaken en in stand houden.
Ook zijn er daarom vaak meerdere mogelijke oplossingen. Dan kiezen we één (of juist meerdere opties tegelijk) die het beste bij de situatie passen en de meeste kans van slagen geven. Soms moeten we dingen combineren en soms moet is het beter om het behandelprotocol in meerdere fases op te delen. Om een duurzaam resultaat te bereiken. Kortom, er is geen standaard oplossing die voor iedereen werkt. Het is juist maatwerk omdat iedereen net weer anders is.
Waar kan ik terecht voor een consult?
De meeste beschikbaarheid (en voordeligste consults) zijn online, via een videoverbinding (Zoom). Fysiek zijn er opties in Amsterdam, Rotterdam en Enschede. Klik hier voor beschikbaarheid en reserveringen.
Hoe weet ik of online therapie voor mij geschikt is?
Als het om chronische klachten gaat is online therapie altijd mogelijk. Want elke verbetering komt voort uit een aanpassing in (de categorieën) leefstijl en/of bewustzijn. Daarom is een fysieke bijeenkomst meestal niet nodig. Bij diagnostiek of (begeleiding bij) sport(therapie) zullen fysieke bijeenkomsten (soms) wel nodig zijn. Zo kan een eerste sessie fysiek, waarbij de rest online is. Of je kiest juist om te beginnen met online therapie, om eventueel later (zo nodig alsnog) op locatie te komen.
Qua diagnostiek kunnen bloedtesten vereist zijn. Dit kan blijken na de eerste sessie, de intake. Zo kunnen (dure) overbodige testen worden voorkomen. Bijna alles is dus online mogelijk. Dankzij resultaatgerichte coaching, mindbody-interventies, leefstijlgeneeskunde en suppletie. Dat maakt deze holistische totaalbenadering beschikbaar vanuit huis, met alleen een internetverbinding. Je bespaart zo direct op de kosten van de consults, maar ook op de reiskosten en -tijd.
Doorgaans is online therapie in het begin wat onwennig. Maar al snel wen je eraan en ervaar je de voordelen. Daarom ervaren velen het juist als prettig en makkelijker. Ook is de beschikbaarheid en flexibiliteit een stuk beter. Voor een overzicht van de beschikbaarheid, of om direct een afspraak te maken, kijk in de agenda.
Hebben jullie ervaring met ... ?
Ik heb ervaring met vrijwel alle soorten klachten. In totaal heb ik ervaring met ca. 9.000 mensen. Waarvan bijna 1.400 mensen met chronische klachten. Met aantoonbare resultaten dmv practice based evidence (Evicare), waarbij resultaten anoniem worden bijgehouden. Waarvan de meeste met chronische (pijn)klachten en diverse ziektebeelden.
De kans is groot dat jouw klacht of ziektebeeld dus bekend of vergelijkbaar is. Als dat niet het geval is, zijn er vaak echter vergelijkbare mechanisme die deze ziektebeelden of pijn hebben veroorzaakt. Vanwaaruit dezelfde best practices bruikbaar kunnen zijn, die bij velen andere hebben gewerkt.
Wat is practice based evidence?
Practice based evidence is een systeem om bij te houden in hoeverre bepaalde interventies of behandelvormen effectief zijn. Waarbij resultaten anoniem worden bijgehouden om aantoonbaar te maken hoeveel behandelingen er nodig zijn, voor een bepaalde verbetering van een klacht of type behandeling. Waarbij ook de effectiviteit van de behandelaar of kliniek zelf aantoonbaar wordt.
Met Evicare heb ik aantoonbare resultaten met bijna 1.400 patiënten gerealiseerd. Met grotendeels met uiteenlopende chronische klachten. Waarvan velen met zware chronische (pijn)klachten en een grote diversiteit aan symptomen en ziektebeelden. Hierbij is dus inzichtelijk welke behandelvormen bij welke klachten welk effect hebben bereikt. Plus hoeveel behandelingen (gemiddeld) nodig zijn om positieve resultaten op te leveren, bij elk type klacht.
Een andere vraag
Stel een vraag voor een antwoord binnen 24 uur.
Comments are closed.