Pijnbestrijding met de Triggerpoint Reset Methode

Regelmatige en chronische pijn structureel oplossen met de totaalaanpak van hardnekkige triggerpoints

  • Veilig en natuurlijke methoden
  • Meerdere klachten tegelijk verbeteren
  • Bespaar op doorlopende behandelingen
  • Stop of voorkom injecties of naalden
  • Vermijd medicatie of operaties
Gratis pijntest
De aangereikte methoden hebben mij de ogen geopend voor zelfgenezing en ik ben daardoor ook de diagnose 'spierreuma' kwijtgeraakt. Door meerdere methoden te koppelen heeft Bob Borghart enorm verschil gemaakt voor mijn welzijn en gevoel.- Alicja
Ik had niet verwacht dat de pijn meteen weg zou zijn. Ik had eerst nog wat spanning in de nek en schouder. Die trok al wel heel snel weg. Daarna had ik nog wel pijn achter de ogen, het voorhoofd... Heel erg. Maar dat is nu ook weg!- Shandina
Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat ik -als de pijn terug lijkt te komen- nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen!- Monique (professor theologie)
Een paar weken geleden een sessie gehad bij Bob voor de pijn in mijn rug. Ik werd fijn geholpen, en ik heb meer geleerd over mijn pijn en de connectie tussen je hersens en pijnprikkels. Mijn rugpijn is al een stuk minder geworden.- Melanie
Ik kan dankzij jouw sessie veel makkelijker ontspannen en begrijp nu waar de pijn vandaan komt en hoe ik het direct kan verbeteren. Helemaal van de pijnstillers af!- René
I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit ... After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away. I would recommend Bob highly...- Sridhar

Doe de pijntest om een idee te krijgen of deze methode voor jou is

Gratis pijntest

De Triggerpoint Reset Methode maakt het mogelijk chronische pijn en de triggers van de pijn structureel op te lossen. Zonder naalden, supplementen of doorlopende oefeningen en behandelingen. Van frozen shoulders, nekklachten tot hoofdpijn. Maar ook bij fibromyalgie en gewrichtsklachten zoals bij rugpijn, reuma, tenniselleboog en RSI.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn verklevingen in spieren. Ze worden vaak knoopjes genoemd of spierknopen. Vaak kunnen ze gevoeld worden door erover heen te bewegen, waarbij je de huid verschuift om de verharding te registreren. Je voelt dan een kleine verharding in de spier. Dit remt de spierfunctie, want het beperkt de doorbloeding, kracht en beweeglijkheid. Veel pijnklachten worden veroorzaakt door deze spanning, die voortkomt uit het zenuwstelsel. Die spanning is wat leidt naar triggerpoints – en andere verklevingen in bindweefsels.

Uitstralende pijn

Kenmerkend van triggerpoints is dat ze pijn kunnen uitstralen naar afgelegen gebieden. Waardoor vaak verkeerde diagnoses worden gesteld. Er wordt dan veronderstelt dat de pijn door deze structurele afwijkingen komt, maar dat is bij chronische pijn meestal niet de oorzaak. De werkelijk oorzaak van chronische pijn komt vanuit het zenuwstelsel. Meestal via triggerpoints in spieren, uitstralend naar deze ‘zwakke plekken’. Dit zijn vaak locaties in het lichaam waar spanning verzamelt. Vaak op de plek van de structurele afwijking of in de posturale spieren.

Voedingsbodem van de pijn

Als de pijn langer dan enkele weken aanhoudt is er vaak een voedingsbodem gecreëerd die de pijn in stand houdt. De triggerpoints zijn dan chronisch geworden en als het ware in het zenuwstelsel verankerd. Ofwel geconditioneerd. Dan is een integrale methode nodig, waarbij dieper op de onderliggende oorzaken van de triggers wordt ingewerkt. In een kort maar gericht reset proces. Om de spanning en pijnpatronen vanuit het zenuwstelsel en onderbewustzijn structureel te verbeteren.

Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel kan dus onnodig spanning blijven vasthouden in deze samentrekkende elementen. Hierdoor kunnen de spiervezels niet meer volledig op lengte komen. Het is als het ware een aangeleerd patroon van spanning geworden. Waardoor een circulatieprobleem in de spier ontstaat. Dit kan op zijn beurt ook weer een pijnsignaal uitlokken. Soms uitstralend naar een afgelegen gebied, zoals pezen en gewrichten.

Verkeerde diagnoses voorkomen

Met name bij pijn in gewrichten worden vaak verkeerde diagnoses gesteld. Waar wordt verondersteld dat er iets mis is met de knie, heup of rug kan het werkelijke probleem simpelweg in de spier zitten. Of in de spierspanning, het bindweefsel en zelfs de zenuw. Voordat je het advies opvolgt om een kunstheup te plaatsen of een knie-operatie te doen is het dus aan te bevelen eerst goed te onderzoeken of het probleem niet door triggerpoints kan komen. In veel gevallen kan dat een risicovolle en vervelende procedure besparen, die ook het onderliggende probleem niet oplost.

Voorbeelden van uitstralende pijn door triggerpoints. Waardoor er mogelijk verkeerde diagnoses worden gesteld.

 

 

Ontstekingen in pezen

Ook bij pijn in pezen bestaat het risico dat er een peesontsteking wordt aangewezen als oorzaak van de pijn. Op zich is dit een logische gedachte, maar ook bij peespijn is het mogelijk dat de oorzaak vanuit de triggerpoints komt. Waardoor rust en medicatie (of liever levensstijlaanpassingen) niet nodig zijn. Maar ook niet helpen. Of slechts tijdelijk deze ‘ontsteking’ verbeteren in een periode van rust. Waarna vervolgens, bij hervatting van de activiteiten, de triggerpoint weer opspeelt en de pijn weer terugkeert.

Lees meer

Symptoom of oorzaak aanpakken

Triggerpoints kunnen op meerdere manieren weer uitgeschakeld worden of oplossen. Vaak keert de spanning echter weer snel terug in de triggerpoint. Inclusief de verkleving. Dan is de triggerpoint als het ware geconditioneerd. Wat een hoop frustratie kan opleveren en doorlopende behandelingen kan betekenen. Bij de meeste behandelvormen wordt namelijk niet naar de onderliggende oorzaak van de triggerpoint gezocht. Meestal wordt slechts de triggerpoint zelf beschouwt. De triggerpoint reset methode streeft naar een duurzamer resultaat, door juist naar het onderliggend probleem te zoeken. Dit oplossen blijkt namelijk een duurzamer resultaat te bieden.

Geen naalden
De Triggerpoint Reset Methode bevat geen dry-needling en maakt dus geen gebruik van naalden. Dry-needling is voor veel mensen ook geen pretje: Het lost de pijn vaak niet op en maakt het soms juist erger. Op zich niet gek want vreemde objecten die door de huidbarrière heenkomen, direct in de spierbuik, is voor je lichaam onwenselijk. Het lichaam schiet in de verdediging en zal een directe tegenreactie geven. Als het wel effect heeft conditioneer je het lichaam hiermee mogelijk afhankelijk te worden voor de behandeling. Met name bij chronische, langdurige klachten is dat een risico.

Zenuwstelsel en immuunsysteem
Het autonome zenuwstelsel zal een sympathische (stress-)reactie geven op een voorwerp wat het lichaam binnen treedt. Wat de algehele gevoeligheid en pijnsensatie mogelijk juist vergroot (zoals ook bij operaties vaak voorkomt). Als tegenreactie wordt er door het hormoonstelsel mogelijk endorfine afgegeven om de pijn te onderdrukken. Ook het immuunsysteem zal bij ‘indringers’ direct worden ingeschakeld, wat weer de nodige energie kost. Die wellicht de belastbaarheid van de spier en het hele systeem verder ondermijnt. Al met al geen wenselijk effect dus.

Natuurlijk alternatief
De Triggerpoint Reset Methode biedt hierop een veilig, natuurlijk en vooral structureel alternatief. Gebaseerd op klinisch bewezen methoden. Met een totale herconditionering en nauwkeurige, milde technieken – gericht op de gevoelige verklevingen in de spieren en de samenhang met de onderhuidse bindweefsels – is het mogelijk de spanning uit de spier te halen en de triggerpoint los te laten: Ofwel te resetten. Niet alleen is de ervaring minder pijnlijk. Er wordt zo juist een ontspanningsprikkel gestuurd naar het zenuwstelsel. Wat helpt de gevoeligheid te verminderen, door het zenuwstelsel te kalmeren.

Persoonlijk plan
In een persoonlijk plan wordt door een analyse van de onderliggende problemen gewerkt aan een structurele oplossing. Mede door het stuk herconditionering van het autonome zenuwstelsel wordt de voedingsbodem van de triggerpoint aangepakt. Waardoor vaak meer duurzame resultaten worden bereikt. Mogelijk in combinatie met andere technieken (zoals mobilisaties, deep-tissue, kracht- of ontspanningsoefeningen), beweegadvies en voedingsadviezen wordt het mogelijk de ‘knoopjes’ structureel te verbeteren. Waardoor je niet langer afhankelijk bent van behandelingen, supplementen of andere oefeningen en trucjes om met de pijn ‘om te moeten leren gaan’.

Met milde, vrijwel pijnloze technieken is het mogelijk triggerpoints uit te schakelen. met een ontspanningsprikkel naar het zenuwstelsel. Deze geeft het signaal aan de triggerpoint om los te laten.

Meld je aan en we nemen binnen 1 dag contact op

Gratis pijntest

Bekijk reacties en ervaringen

“Ik ben ook bij de fysio geweest maar die kijkt alleen naar dat ene plekje en niet naar het totaalbeeld. Daar loop je weken bij en dan los je niet het hele probleem op. Wat wij hebben gedaan dan kan je zien wat een verschil je bereikt! Heel fijn dat ik die kans gehad heb!”

Petra

 

“I had a severe pain in my calf leading to my back that wouldn’t let me sleep or sit… Bob was all ears about my problem, he made me comfortable and worked on my problem. After 50 minutes of treatment and an interesting conversation about his treatment methods, i went back home with very little pain and slept well. A day later, the pain went away.”

Sidhran

 

“Bijzonder vond ik de manier waarop triggerpoints behandeld worden. Ik ben gewend dat de triggerpoint zelf behandeld wordt, wat ook pijnlijk kan zijn, maar Bob behandeld de triggerpoints […] waardoor het niet pijnlijk is.”

Marijke

Gratis pijntest
BATC Beroepsorganisatie

Totaal Pijnvrij valt onder de alternatieve zorg en is aangesloten bij beroepsvereniging BATC.

pbep-aantoonbaar-beter-logo

Het Keurmerk ‘Practice Based Evidence Praktijk’ onderscheidt praktijken die de effectiviteit van de behandeling inzichtelijk maken op basis van specifieke criteria. Hierdoor kan de cliënt zien of de gegeven behandeling effectief is. Zo kunnen deze zorgverleners specifieker en efficiënter behandelen en een aantoonbaar betere kwaliteit van zorg bieden.

Bekijk de tarieven, check de beschikbaarheid en maak direct een afspraak.
Zonder zorgdeclaraties 10% korting.