Totaal Pijnvrij Essential Programma

Het essentiële proces om chronische pijn op te lossen

Welkom

Dank voor je vertrouwen en gefeliciteerd met de keuze om het programma te volgen!

Het programma duurt standaard 8 weken en zal tot een uur per dag in beslag kunnen nemen. Meestal minder maar je mag er altijd langer mee bezig zijn! Het gaat er om dat je er in ieder geval dagelijks mee aan de slag gaat. Het liefst minimaal een half uur per dag. Elke dag van het programma. Dit garandeert de grootste kans op het meest effectieve resultaat. Lees aandachtig de informatie op deze pagina en bewaar hem in je favorieten/bladwijzers.

 

Contactmomenten en consults

Bij dit programma zitten enkele consults. Dat zijn (live, online of fysieke) contactmomenten waar je gebruik van kunt maken. Standaard zijn dat er drie. Inclusief de (uitgebreide) intake en eindsessie. Tussendoor kan je twee persoonlijke (online) consults boeken van 50 minuten. Dat kan je op elk moment doen via deze link. 

We eindigen het programma met de reset dag. Waarin we samenkomen om het programma af te sluiten, de laatste triggerpoints te resetten, blokkades op te heffen en het proces te evalueren. Tussendoor ben je bezig met de opdrachten en oefeningen die je krijgt. Wanneer het niet helemaal duidelijk is laat je het mij zsm weten.

Ik monitor jouw input gedurende het programma en geef je feedback waar nodig. Daarbij help ik je met het verwerken en veranderen van de beperkende factoren in de laatste weken van het programma. Ook zitten er momenten bij waarbij je op jezelf bent aangewezen en in je eigen tempo werkt aan de materie. Het programma biedt zo een bepaalde mate van vrijheid, maar dus ook verantwoordelijkheid. Het werkt het beste als je het echt gestructureerd volgt en er dagelijks mee bezig blijft!

Door actief te zijn en je te houden aan de stappen in het proces vergroot je de kansen op succes en het sneller oplossen van de pijn. Je kan mij natuurlijk ten alle tijden mailen, appen/sms-en of bellen met vragen of opmerkingen. Ik ben niet altijd bereikbaar dus berichten hebben de voorkeur.

Valkuilen vermijden

Valkuil 1: Focus op andere diagnose, oorzaken en therapieën
Je mag doorgaan met jouw dagelijkse routine. Tijdens het programma alleen liever niet experimenteren met andere vormen van therapie. Dit om de verbanden goed helder te houden, qua veranderingen, fluctuaties en verbeteringen. Dit verhult namelijk de werkelijke oorzaken wat de structurele effecten ondermijnt. Hierbij gaat het er vooral om de valkuil van het ‘fysiek denken’ te vermijden. Dit concept zal in de loop van het proces nog verder uitgediept worden.

Valkuil 2: Resultaatafhankelijkheid
Probeer ook resultaatonafhankelijk te blijven en elke verschuiving/verandering te zien als bewijs dat het werkt. Hoe snel pijn vermindert en oplost is verschillend voor iedereen. Je hoeft niet pijnvrij te zijn aan het einde van het programma. Dit is namelijk een andere valkuil: jezelf onder druk zetten om pijn op te lossen. Dat geeft meer aandacht aan de pijn. En meer energie.

We gaan in dit programma proberen de aandacht juist op gedachten, emoties, overtuigingen en gevoelens te richten om de pijnpatronen te ‘vergeten’. Het proces van de oplossing van de pijn is meestal niet in een rechte lijn: De pijn kan fluctueren.

Valkuil 3: Pijn keert terug
Chronische pijn is een patroon en zal meestal geleidelijk minder actief worden. Zo lang je met (de principes van) het programma bezig blijft. Totdat het vrijwel geheel verdwijnt. Of volledig. Wel kan de pijn eerst van locatie veranderen. Of tijdelijk verdwijnen en weer (tijdelijk) terugkomen.

In al deze situaties is het van belang te blijven focussen op dit programma en de principes er van. Het feit dat de pijn vermindert, verandert of zelfs toeneemt bewijst juist het mechanisme waar we op gaan focussen om het te gaan begrijpen en veranderen: emoties, gedachten en overtuigingen.

Dag 1: Doelen stellen

Stap 1 van het proces is het beschrijven van persoonlijke doelen. Waar word jij gelukkig van? Ga naar deze pagina, bekijk de video, lees de tekst en volg de aanwijzingen om jouw doelen scherp te krijgen.

Dag 2: Bewustwording TMS

Week 1 gaat vooral om kennis. Kennis is macht. Of in ieder geval potentiële macht: Afhankelijk of je er iets mee doet of niet. In de context van dit programma betekend de juiste kennis het verschil tussen het begrijpen van de materie of in onzekerheid blijven. Je kan een onderliggende probleem niet oplossen als je je niet bewust bent van de werkelijke aard van het probleem: De oorzaak ervan. Daar gaat dit deel over.

Chronische pijn wordt verklaard door een aandoening genaamd TMS (Tension Myositis Syndrome). Ook bekend als MBS (Mindbody Syndrome), NPD (Neuro Physiological Disorder) of DPS (Diversion Pain Syndrome. Allemaal termen die hetzelfde mechanisme beschrijven. Namelijk de manier waarop pijn geconditioneerd wordt in het lichaam. En de wijze waarop herconditionering het kan oplossen. Het bewust worden en blijven van de principes ervan is de eerste én (vaak) belangrijkste stap in het genezingsproces.

 

Boek luisteren

Daarom beginnen bij die essentiële kennis met het meesterwerk van de meest vooraanstaande en omstreden arts op het gebied van chronische pijn. Iemand die zijn hele leven opbokste tegen de medische dogma’s en farmaceutische industrie. Het gaat om The Mindbody Prescription van Dr. Sarno: De grondlegger en pionier van de TMS-theorie die al honderdduizenden mensen heeft geholpen om de pijn op te lossen. In veel gevallen na decennia van pijn en talloze therapievormen en operaties die niet hielpen. Dit is absoluut essentiële kennis. Die je letterlijk tot in al je cellen wilt opnemen. Luister daarom elke dag minimaal een half uur aandachtig. Je mag een week over het boek doen.

Het boek is 30 dagen lang gratis te beluisteren met een proefabonnement via Audible. Voor die tijd opzeggen dus als je niet meer van de dienst gebruik wilt maken! Maak je niet druk om de medische terminologie. Gewoon doorluisteren en de strekking wordt meestal snel duidelijk. Mocht je binnen enkele dagen het boek al afgeluisterd hebben mag je het aangeven en kan ik je een volgend boek aanraden. Ditzelfde boek herhaalt luisteren mag altijd. Graag zelfs want je zal telkens nieuwe inzichten ontdekken.

Luisteren, lezen en bekijken mag allemaal op elke moment, ook tijdens vervolgstappen in het programma. Gebruik oordoppen. Draadloos vanaf je mobiele telefoon is prettig te combineren met allerlei (ontspannen) activiteiten. Ook kan je afwisselend luisteren vanaf je mobiel tot luisteren vanaf je laptop vanaf dezelfde locatie in het boek. In de app zitten knoppen voor 5-30 seconden stappen voor- en achteruit. Er zijn hoofdstukken waarmee je kunt navigeren en je kan overal in het boek notities maken.

Registreer, download en luister vanaf vandaag 30 dagen gratis via deze link

Week 1-3: Video’s en films

Graag naast het luisterboek vanaf week 2 (als je tijd en energie hebt: het mag geen nachtrust kosten) ook deze video’s over enkele andere relevante concepten bekijken. In deze volgorde van dag 1 t/m 4:

  1. Epigenetica: Bruce Lipton: interview
  2. Genezing en energie: Healing and Energy
  3. Groei of bescherming: Immune System, Growth or Stress
  4. EFT: Tapping for Pain Relief

Graag van deze video’s/films die je hebt gekeken mij een korte feedback schrijven. Dat mag per film, via email. Maar je mag ook in je dagboek schrijven en mij daarvan een foto maken en die naar mij appen. Schrijf minstens 5 minuten vrijuit met minimaal onderstaande reflecties.

Laat mij weten:

  1. Welke video heb je bekeken?
  2. Hoe hebben de inzichten uit de video op jouw leven of situatie betrekking?
  3. Wat is het belangrijkste inzicht uit de video?
  4. Welke vragen roept het op?

Dag 8: week 2

Ben je op dag 8 aangekomen klik dan hier!

Wachtwoord = schrijven