Meld je aan voor een gratis intakegesprek

Dankzij de Triggerpoint Reset Methode is het nu mogelijk om chronische pijn op te lossen. Door de voedingsbodem van triggerpoints in spieren, bindweefsels en zenuwen loste koppelen. Met structurele resultaten in een proces van enkele weken.

  Medicaties stoppen

  Operaties voorkomen

  Natuurlijk en veilig proces

  Op behandelingen besparen

  Met zorgvergoeding of korting

  Grotendeels vanuit huis

Er wordt binnen 24 uur contact met je opgenomen

Veelgestelde vragen

Ik heb al van alles geprobeerd tegen de pijn. Hoe weet ik of deze therapievorm wel effectief zal zijn?

>
Omdat er een stuk verder wordt gekeken om de onderliggende oorzaken aan te pakken, zoals de oorzaken van triggerpoints die de pijn in stand houden. De structuur en begeleiding van een programmavorm kan daarbij het verschil maken in slechts tijdelijke verbetering en een structurele oplossing.

Chronisch betekend niet ongeneeslijk of definitief. Afhankelijk van de soort klachten, in hoeverre je open staat voor een andere manier van denken en werken en de mate waarin jij coachbaar en therapietrouw bent zijn belangrijke factoren voor de effectiviteit. Bij vrijwel alle chronische pijnklachten zijn significante verbeteringen mogelijk binnen enkele weken tot maanden.

Ook andere factoren kunnen meespelen. Denk aan voeding, bioritme en beweging. Om een goede analyse van jouw (pijn)klachten te krijgen en een inschatting van de aanpak en effectiviteit doe je de pijntest of meld je je aan voor een gratis intake.

Kan pijn door fysieke problemen zoals slijtage, hernia of scoliose worden opgelost?

>
Jazeker. Structurele lichamelijke afwijkingen hoeven geen pijn te doen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld fysieke slijtage maar geen pijn. Sterker nog: Ruim 60% van de mensen zonder pijn hebben structurele afwijkingen zoals slijtage, hernia’s, stenose en scoliose. Het feit dat er structurele problemen zijn betekend dus niet dat je pijn moet hebben. En andersom: Als je pijn hebt betekend het niet dat er fysieke problemen of afwijkingen zijn.

Wordt deze therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

>
Totaal Pijnvrij is aangesloten bij BATC en kan worden vergoed. Niet alle verzekeraars vergoeden. Check bij jouw verzekeraar of je in aanmerking komt (en wat eventueel resterend budget is voor alternatieve zorg). Mocht je geen vergoeding krijgen zijn er wel kortingen mogelijk.

Hoe lang duurt het voordat ik van de pijn af ben met deze methode?

>
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Bij de meeste mensen is het een proces van enkele weken waarin de pijn gestaag verminderd. Het is echter bijna nooit in een vloeiende beweging naar beneden. De pijn zal meestal een poosje fluctueren voordat het definitief verbeterd en/of helemaal oplost.

Het is afhankelijk van de intensiteit, hoe lang de pijn al aanwezig is, hoe jij met stressoren om gaat, hoe goed en aandachtig je het programma/de therapie volgt en hoeveel vertrouwen je hebt in het proces. Voor de ene persoon kan het daarom in enkele uren al structureel oplossen. Bij de ander kan het een proces van enkele jaren zijn en zal de pijn nog vaak even terugkomen. Voor verreweg de meeste mensen die een programma volgen zijn er sterke verbeteringen binnen enkele weken.

De gemiddelde verbetering ligt ongeveer op 80% binnen 4 weken. Het is echter een valkuil om hiernaar te streven. Vaak werkt dat juist averechts.

Ik heb al meerdere dingen gedaan om mijn triggerpoints op te lossen maar heb nog steeds pijn. Waarom zou dat via Totaal Pijnvrij wel effectief zijn?

>
Omdat we niet alleen de fysieke triggerpoints behandelen, maar juist de onderliggende oorzaken die de triggerpoints voeden ontrafelen en oplossen. In een programmavorm zijn we met deze oorzaken een tijd bezig om het lichaam, autonome zenuwstelsel en onbewuste brein te herconditioneren.

Zo kunnen zelfs de meest chronische triggerpoints worden opgelost. Ook kunnen er bijvoorbeeld triggers zijn in de vorm van voedingsstoffen die jou blijven triggeren – en zo dus de pijn in stand houden. Het weten waar te zoeken én de begeleiding om de juiste stappen te zetten kunnen het cruciale verschil maken.

Wat wordt bedoeld met de mindbody connectie?

>
De mindbody connnectie duidt op de verbinding tussen lichaam en geest ofwel de interactie tussen het brein en het fysieke lichaam. Bij chronische pijn, stress, burnout, angst en depressie spelen onbewuste processen een rol die de klachten in stand houden.

Hiermee is dus een verstoring opgetreden in de mindbody connectie. Het opheven van deze verstoring, door bewustwording en herconditionering (ook wel herprogrammering genoemd) kan de klachten vaak significant verbeteren of zelfs helemaal oplossen.

Totaal Pijnvrij biedt daarom de kennis, technieken en structuur in workshops, sessies en programma’s waarmee je oorzaken van chronische pijn, triggerpoints of mentale klachten kan oplossen. Voor structurele resultaten!

Wat heb ik nodig om succesvol een programma te volgen?

>
Een internet verbinding en computer (desktop, laptop, tablet of smartphone) waarmee je comfortabel circa 15-30 minuten per dag webpagina’s kan openen, teksten kan lezen, video’s kan bekijken en kan typen.

Het is een voordeel als je de Engelse taal redelijk goed verstaat. Er wordt je (mogelijk) gevraagd naar Engelstalige sprekers te luisteren. Verder is het raadzaam een kladblok, pen en oordoppen te hebben of aan te schaffen.

Ik woon niet in de buurt van Voorburg. Is dat een probleem?

>
Alleen de triggerpoint sessie aan het eind van het programma wordt fysiek ingepland. Je hoeft in principe dus maar één keer te komen. Ook kan er in overleg bij jou thuis worden behandeld of op locatie.

Totaal Pijnvrij cliënten komen daarom vanuit het hele land. Omdat bijna het gehele proces kan vanuit huis worden gevolgd. Je wordt via de website, email, tekst/app, telefoon en eventueel videoconferences in enkele weken door het programma heen begeleid.

Eventueel kan de fysieke sessie op locatie worden gepland. Afhankelijk van de afstand zal dat wel extra kosten betekenen. Maar je hoeft dus zeker niet in de buurt van Voorburg te wonen!

Waar is de therapie op gebaseerd?

>
Totaal Pijnvrij is qua werkwijzer ontstaan vanuit de Triggerpoint Reset Methode van neuromusculair therapeut Tim van Orsouw. Het proces is grotendeels gebaseerd op neurowetenschappelijke inzichten en het klinische werk van innoverende (mindbody en natuurgeneeskundige) artsen en therapeuten wereldwijd: Voornamelijk werkzaam op het gebied van chronische pijnbestrijding.

De mindbody methode is ontstaan vanuit theoretische inzichten en methodieken van o.a. medisch artsen zoals John Sarno, Howard Schubiner, David Hanscom en gecombineerd met inzichten vanuit de epigenetica en kwantum biologie via o.a. professor Bruce Lipton en Dr. Joe Dispenza. Gecomplementeerd met o.a. NLP-methoden en technieken van onder meer life coach Tony Robbins.

Daarnaast worden principes gebruikt vanuit de (natuur)voedingswetenschap en klinische successen. Vanuit stromingen zoals paleo, (clean) keto, carnivoor en (intermittend) vasten (Dr. Jason Fung, Dr. Shawn Baker, Dr. Paul Saladino en Dr. Zsófia Clemens).

Wat is natuurgeneeskunde?

>
Natuurgeneeskunde wil niets anders zeggen dan natuurlijke manieren vinden om jezelf in staat te stellen om te genezen. Zoals je eigenlijk altijd doet. Het gaat dus om het vinden en oplossen van de blokkades die deze natuurlijke genezing in de weg staan. Er kunnen uiteraard verschillende blokkades zijn en er zijn verschillende manieren om die blokkades op te heffen.

Natuurgeneeskunde valt onder de ‘alternatieve’ zorg. Dat betekent dat deze zorg een veilig en effectief alternatief voor de reguliere zorg kan zijn. Met name als deze reguliere zorg niet effectief is of bijvoorbeeld wanneer je medicatie wilt stoppen of operaties wilt voorkomen.