Dankjewel voor het invullen van de pijntest!

Lees de analyse en jouw persoonlijk advies

Uitslag:

  • Pijn geconditioneerd in het zenuwstelsel
  • Onbewuste stressoren als triggers
  • Persoonlijke eigenschappen als triggers
  • Open mind maakt oplossing mogelijk

Analyse

Algemeen: Het pijnsignaal

Alle pijnsignalen ontstaan in het brein. Het (onbewuste) brein besluit wel of geen pijnsignaal af te geven op basis van prikkels vanuit het zenuwstelsel. Wanneer pijn een patroon is geworden is er sprake van conditionering. Het zenuwstelsel heeft dan via het brein de pijn ‘aangeleerd’. Dit heeft te maken met het onderbewustzijn, onbewuste stressoren en hoe deze spanning en pijn kunnen triggeren en conditioneren.

Eigenschappen

Je hebt aangegeven eigenschappen te hebben die kunnen bijdragen aan de conditionering van (chronische) pijn. Veelvoorkomende eigenschappen die onbewust pijn kunnen triggeren zijn zorgzaamheid, perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel en gedrevenheid. Omdat deze eigenschappen naar interne conflicten kunnen leiden. Hoe meer je van deze eigenschappen hebt – en hoe sterker ze zijn – hoe groter de kans dus op spanning en pijn. Maar ook hoe groter de kans dat je het kan oplossen.

Geconditioneerde pijn

De pijn is in de loop der tijd door middel van deze triggers geconditioneerd in het lichaam. Ofwel onbewust aangeleerd: Er zijn pijnpatronen gevormd op basis van de triggers. Dit kan opgelost worden door een proces van herconditionering. Ofwel het afleren van de pijnpatronen. Hierbij is het achterhalen van deze triggers, met een specifiek bewustwordingsproces, de eerste stap. Zo kan bij veel pijn over langere tijd ook de frustratie en onbegrip over pijn zelf een trigger worden die de pijn aanwakkert. Door de triggers één voor één te ontkoppelen zal de pijn (langzaam) oplossen.

Open-minded

Je hebt aangegeven open-minded te zijn. Dat betekent dat er een goede kans is om met een zogenaamd mindbody proces de pijnpatronen te herconditioneren. Hiermee kan de pijn met een gestructureerd en intensief mindbody proces binnen enkele weken structureel verbeteren en uiteindelijk geheel oplossen. Soms kan het sneller gaan. Soms wat langer duren.

Mindbody aanpak

Het is niet gek als je toch wat sceptisch bent over een mindbody aanpak. Er is echter veel en groeiend bewijs dat deze aanpak duurzame resultaten boekt. Bedenk ook dat chronische pijn geen fysiek probleem is: Zo hebben tweederde van de mensen zonder pijn allerlei structurele afwijkingen en veel mensen met pijn geen medische verklaring voor de pijn.

Advies

Met dit profiel is het aan te raden te beginnen met een persoonlijke Mindbody Reset Sessie.  Je ontdekt hoe de pijn is geconditioneerd in het zenuwstelsel en hoe je het kan herconditioneren, via de mindbody connectie. Je krijgt daarbij enkele krachtige tools en technieken om dat (deels) zelf te doen. Om alvast de ergste pijn zelf snel te kunnen verminderen. De workshop is ook een ideale manier om aan een totaalprogramma te beginnen om hardnekkige pijnpatronen te doorbreken.

Bekijk hieronder het filmpje over het essentiële mindbody proces en de workshop en meld je aan om aankomende zaterdag nog aan de online workshop mee te doen (maximaal 10 personen per workshop).

Advies: Workshop Mindbody Solution

  • Chronische pijn leren begrijpen en oplossen
  • Medicaties verminderen of stoppen
  • Besparen op eindeloze behandelingen
  • Riskante en onnodige ingrepen voorkomen
  • Gratis bij aansluiting op een programma

Iedere zaterdag van 09.00-12.30 uur

aanmelden

“Na in een lange sessie een aantal keer de oefeningen te hebben gedaan was de pijn helemaal weg! Ongelooflijk. En het mooie is dat – als de pijn terug lijkt te komen- ik nu handvatten heb om het meteen te onderkennen en er weer zelf van af te komen! Zelfs met spierpijn lukt het…”

Monique

“Ik heb nu geen pijn meer […] En ik kan er nu op vertrouwen – en dat is denk ik wel het meest belangrijke – dat ik zelf zonder tussenkomst van een persoon zoveel mogelijk ook in mijn eigen kracht kan komen door de tools die jij mij hebt gegeven.”

Anna

“De fysio behandelt alleen dat ene plekje. En je kan aan vandaag zien wat ik bij je heb gedaan, door het totale beeld te bekijken en aan te pakken, dat je daar pas wat bereikt. En de fysio, dat heb ik zelf gehad. Daar loop je weken bij en dat is niet het totale concept wat je aanpakt. Alleen het punt waar het pijn doet.”

Petra

Details en prijzen workshop

Datum

Iedere tweede en laatste zaterdag van de maand

Tijd

09:00 – 12:30 uur

Docent

Bob Borghart

Maximaal aantal deelnemers:

10

Investering

Gratis bij aansluiting op een Programma.*

125,- nu tijdelijk: € 75,-

Korting

Deelname aan de workshop geeft € 25,- korting op de Mindbody sessie

* Kosten worden achteraf verrekend

aanmelden
Geverifieerd door MonsterInsights