okt 19

Toekomst visualiseren

De kracht van het voelen van jouw doelen

Positieve visualisaties in plaats van onbewuste doemscenario's

"Installeer de neurologische hardware in jouw brein door te voelen alsof je al bent waar je wil zijn"

Uit bovenstaand filmpje en quote blijkt hoe ons denken ons voelen beïnvloedt… en ons voelen ons denken. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat we met onze gedachten en emoties onze chemie en energie beïnvloeden. Inclusief pijn en ongemak. Of ‘dis-ease’. Dat kan zowel positief als negatief uitpakken. Het is daarom bijzonder belangrijk om heel bewust met onze gedachten en emoties om te leren gaan om deze voor ons te laten werken in plaats van tegen ons. In eerste instantie moet dan duidelijk zijn waar we naar toe willen met ons leven. Ofwel, we moeten doelen hebben! Of een duidelijke toekomstvisie.

De meeste mensen hebben alleen geen doelen geformuleerd. Als je echter doelloos bent wordt het erg lastig om het leven aan te trekken wat je graag wilt leiden. Dan blijf je in dezelfde gedachtepatronen ronddwalen. En dezelfde negatieve emoties ervaren. Ergens in je hoofd heb je misschien wel een idee over hoe je ideale leven eruit ziet, maar het belang van het proces van het uitschrijven en vervolgens visualiseren en het echt gaan voelen van je doelen kan niet worden onderschat. Dit moet eerst helder worden voordat je het letterlijk gaat aantrekken en realiseren.

Als je immers geen bewuste doelen hebt geformuleerd dan betekend dat niet dat je geen doelen hebt. Iedereen heeft doelen. De vraag is of ze bewust zijn of onbewust. Heb je ze niet bewust geformuleerd dan streef je de onbewuste doelen na. Dit draait meestal om het vermijden van pijn, het opzoeken van plezier en het maken van veilige keuzes. Ofwel doen wat je altijd deed. En als je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg (volgens Albert Einstein).

Totaal Pijnvrij kijkt niet alleen naar (fysieke) triggerpoints en pijn, maar gaat uit van het principe dat je misschien slechts zo sterk bent als je zwakste schakel. Zo is ook de manier waarop je (tegen jezelf) praat, erg belangrijk. Je woorden creëren namelijk je realiteit (= perceptie) en spelen vaak een cruciale rol in het ontwikkelen van fysieke klachten, maar kunnen ook stimulerend of juist remmend werken in het aantrekken van alle dingen in je leven. Deze opdracht is dan ook cruciaal om je de komende weken zo goed mogelijk te begeleiden in het bereiken van ons gezamenlijk doel: jouw pijn oplossen!

Om jouw doelen helder te krijgen en te verwezenlijken formuleer je jouw belangrijkste doelen daarom als resultaten. Je gaat ze visualiseren en vervolgens zo opschrijven alsof ze al realiteit zijn. Deze gaan we (samen met je gewenste overtuigingen) vervolgens als nieuwe programma’s installeren in je onderbewustzijn. Als een soort software update, zeg maar, om ongewenste ‘kinderziekten’ te verhelpen en oude rommel op te lossen.

Je formuleert je doelen dus zo alsof het resultaat al bereikt is en zodat het makkelijk leest, inspireert en helder is. Deze gewenste resultaten ga je namelijk regelmatig herhalen en inprenten in je onderbewustzijn. Probeer hier alleen in de tegenwoordige tijd te formuleren; het ‘NU’: Je onderbewustzijn is onwaarschijnlijk krachtig maar totaal niet rationeel. Het maakt geen onderscheid in het verleden, de toekomst en het heden en functioneert alleen in het heden.

Gebruik daarom ook alleen positieve uitdrukkingen geformuleerd in het heden, zonder uitsluitingen van negatieven/stressoren: dus geen ‘vrij van …, zonder …, … opgelost etc’. Wanneer je iets benoemt wat je niet wilt zal je onderbewustzijn zich misschien juist concentreren op hetgeen je ontkent. Daar gaat je aandacht dan immers naar toe en je onderbewustzijn is helaas niet intelligent genoeg om onderscheid te maken in het afwezig zijn van iets.

Door je doelen te formuleren alsof ze al bereikt zijn zal dit meer indruk maken op je brein waarbij je ook de gevoelens van het behalen van deze doelen makkelijker kan voelen. Door deze te voelen zal de chemie in je hoofd veranderen. Onthoud dat elke gedachte en elk gevoel een electromagnetisch en biochemische energie oplevert die ervoor zorgt dat niet alleen jouw fysiologie verandert, maar ook de energie om je heen zich aanpast… om jouw dichter bij je doelen te brengen.

Voor je onderbewustzijn is er ook geen verschil tussen iets voelen wat ingebeeld is of wat echt gebeurd op dit moment. Jouw cellen reageren puur op de perceptie van de realiteit, die wordt beïnvloedt door jouw gedachten en emoties. Het verwerkt jouw gevoel dus alsof het de enige werkelijkheid is en daarmee trek je die gewenste werkelijkheid (en de bijbehorende gevoelens) op dat moment naar je toe. Dit wordt ook wel de law of attraction genoemd. Hierbij wordt uitgegaan van principes vanuit de kwantum biologie en epigenetica.

Deze vooruitstrevende wetenschap volgt vanuit het principe dat alles energie is en alles vibreert op een bepaalde frequentie en dat we daarmee zelfs onze genen (en daarmee onze fysiologie en fysieke realiteit) kunnen beïnvloeden vanuit ons bewustzijn. Vanuit het kwantum veld, waarin alles dus verbonden is in energetisch opzicht, kan je veel meer beïnvloeden en bereiken dan wanneer je je beperkt tot de materiële wereld, het mechanistische model waarin de scheiding tussen lichaam en geest centraal staat.

Wees daarom niet bescheiden in het formuleren van je doelen. In tegenstelling. Je onderbewustzijn denkt in beelden en emoties. Laat je hier dus niet tegenhouden door dat kritische stemmetje maar laat je onderbewustzijn die visualisaties van geweldig succes (gedrag, gezondheid, relaties, rijkdom etc.) zo sterk mogelijk voelen door ze krachtig te maken. Hoe krachtiger en scherper je de doelen kan formuleren hoe duidelijker jouw visualisaties zullen inwerken op je onderbewustzijn. Daarmee werkt emotie als de katalysator voor het conditioneren van je onderbewustzijn.

Neem er rustig de tijd voor en herformuleer jouw resultaten totdat ze kort, krachtig en 100% helder zijn. Zodat een klein kind ze begrijpt! Je onbewuste brein is ongelofelijk krachtig (het verwerkt mogelijk ca. 4 miljard stukjes informatie per seconde), maar is niet erg intelligent. Er is voor je on(der)bewustzijn geen verleden of toekomst. Enkel het heden. Ook kent het dus geen ontkenningen (probeer maar eens niet te denken aan de roze olifant… :-). Kortom, waar je aandacht naar toe gaat is waar je energie heen gaat. En met onze energie willen we natuurlijk handig omgaan!

De oefening

Stap 1: Toekomstbeeld beschrijven

Visualiseer voor jezelf hoe jouw ideale leven er uit ziet. Wie ben je? Wat doe je? Hoe ziet een week er uit? Hoe ziet een typische dag eruit? Welke activiteiten onderneem je, met wie, waarom? Wat leer je? Wat ontwikkel je? Wie help je? En met welke emoties? Ga eerst voor jezelf aan de slag en neem minstens een half uur de tijd om jouw toekomstbeeld – tot in detail – te beschrijven.

Stap 2: Bekrachtigend lijstje

Maak nu een lijstje met 8 tot 12 toekomstbeelden. Beperk je in eerste instantie tot maximaal 3 visualisaties per categorie: Begin hierin met het einddoel in je hoofd. Vervolgens kan je na het programma alle tussenstappen die nodig zijn gaan formuleren op dezelfde manier; alle eigenschappen, vaardigheden, acties en stappen die nodig zijn om dat doel te realiseren.

Correct geformuleerd is

  • Geschreven in de tegenwoordige tijd
  • Tijdgebonden
  • Vermijd negatieve en uitsluitingen zoals ‘geen’, ‘minder’, ‘meer’, ‘niet meer’, ‘beter’, ‘zonder’ of zinnen zoals ‘ik hoop’, ‘ik wil’, ‘ik moet’ etc.
  • Verkeer voorbeeld: ik wil niet meer elke dag wakker worden met hoofdpijn.
  • Goed voorbeeld: ik word elke ochtend uitgerust wakker met een fris en energiek gevoel.

Het moet echt zo voelen dat je er een glimlach van op je gezicht krijgt. Of kippenvel! Zie, voel, ruik en beleef alvast echt hoe het zal zijn wanneer je dit doel bereikt. Het uiteindelijke idee is dat je de bekrachtigende zinnen letterlijk als een soort van affirmaties of declaraties op kan lezen. Zorg er daarom voor dat het duidelijke en volledige zinnen zijn.

Ik geef je eventueel feedback om valkuilen te voorkomen, zodat het zo krachtig en effectief mogelijk wordt. Het dagelijks teruglezen of oplezen van je visies zal vervolgens deze specifieke neurologische paden in je brein versterken. Om je emotionele en biochemische energie en identiteit te veranderen én herconditioneren. Beschrijf ze eerst beknopt voor jezelf. Plak ze dan hieronder in het formulier en verstuur deze.

About The Author

Leave a reply