dec 13

Waarom je huisarts jouw pijn niet snapt

Waarom je huisarts het niet op kan lossen

Naar schatting lopen 3 miljoen Nederlanders met onverklaarbare of chronische pijn rond. Dat is ruim één op de 5 Nederlanders. Ik was er zelf één van voordat ik het mechanisme ontdekte wat verantwoordelijk is voor dit soort klachten en de verschillende methoden probeerde, exploreerde en bestudeerde waarmee dat opgelost kan worden.

Bob Borghart, Mindbody Coach | Laatst bewerkt: 6 december 2018

Vaak heeft de huisarts weinig tijd en wil de patiënt een snelle oplossing

Naar schatting lopen 3 miljoen Nederlanders met onverklaarbare of chronische pijn rond. Dat is ruim één op de 5 Nederlanders. Ik was er zelf één van voordat ik het mechanisme ontdekte wat verantwoordelijk is voor dit soort klachten en de verschillende methoden probeerde, exploreerde en bestudeerde waarmee dat opgelost kan worden.

Dan rijst de vraag: waarom kan iemand zoals ik wel van hun chronische pijn verlossen terwijl (veruit de meeste) artsen, chirurgen, fysio’s, manueeltherapeuten en pijnklinieken dit niet lukt? Terwijl ik geen arts ben en geen universitaire opleiding heb. Hoe kan dat? Ik zal hier later per onderwerp dieper ingaan, maar wil alvast kort opsommen wat de belangrijkste oorzaken zijn.

De top 6 redenen waarom de reguliere zorg je pijn niet oplost.

  1. Er is geen tijd om een echt goede, uitgebreide diagnose te stellen, sinds;
  2. Er vooral naar rode vlaggen en meestal alleen naar fysieke klachten (symptomen) wordt gekeken… en;
  3. Er vrijwel geen aandacht is voor de werking van het onderbewustzijn en de rol levensstijlfactoren op het pijnmechanisme omdat;
  4. Er een perverse prikkel is ingebouwd in het huidige zorgstelsel waarin het voortbestaan van klachten een lucratief verdienmodel is. Mede doordat;
  5. De industrie de inhoud van het curriculum van scholing dicteert en;
  6. Het draaideursysteem tussen de medische industrie en overheid zorgt voor belangenbescherming van de lobby door de beschermde monopolieposities van toezichthouders.

Om het probleem echt op te lossen zal je onderscheid moeten maken tussen de symptomen en de onderliggende oorzaken. Het is hierbij essentieel te concentreren op de oorzaken van deze gevolgen en daar structurele verandering te realiseren om de ongewenste situatie op te lossen en een betere te creëren.

De reguliere geneeskunde benadert klachten aan de hand van de fysieke verschijnselen door middel van symptoombestrijding (fysieke therapievormen/operaties en medicatie) en laat al het onderzoek en bestaande bewijs voor de relatie tussen lichaam en geest links liggen.

Alhoewel er steeds meer aandacht komt voor de rol van het onderbewustzijn en de rol van voeding voor vele ziektebeelden en klachten, duurt het gemiddeld 17 jaar voordat breed wetenschappelijk geaccepteerde inzichten zich vertalen naar standaard protocollen in het zorgstelsel.

Mocht je geen zin hebben om zo lang te wachten (misschien dus zelfs veel langer) dan neem je het heft in eigen handen. Wanneer de gebaande paden immers niet werken wordt het hoog tijd een ander pad te proberen! Want zoals Einstein verklaarde: Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je hetzelfde wat je altijd kreeg.

De visie van Totaal Pijnvrij is dat alle chronische pijn definitief is op te lossen. Op een natuurlijke manier. Zonder pijn, zonder bijwerkingen en zonder risico’s. Snel en veilig. Je hoeft er nog niet eens in te geloven… Alleen in jezelf!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel nu