mei 21

Pijn oplossen met enkel de juiste suggestie

Zo snel kan de pijn dus oplossen
De kracht van suggestie bij het oplossen van pijn

Ik had vanochtend een bel-afspraak met een potentiële cliënt. Een jonge opgewekte, positieve dame. Ze had de pijntest op de site al ingevuld en we hadden al even mailcontact gehad voor een toelichting over de precieze klacht. Toen ik haar vanmorgen aan de lijn had klonk ze heel opgewekt en meldde me dat ze een wel erg interessant weekend had gehad.

Bob Borghart, Mindbody Coach | Laatst bewerkt: 14 meit 2019

“Oh ja?” vroeg ik uitnodigend. Ze vertelde: “Dus ik had al bijna een jaar pijn in de nek, schouder en arm en er waren allerlei verschillende dingen geprobeerd, (inclusief een serie erg pijnlijke triggerpoint behandelingen). De osteopaat dacht aan een leverprobleem, waardoor ik al goedtests had laten doen. Er waren ook al foto’s gemaakt en er stond nog een MRI ingepland.

Nadat ze de pijntest had ingevuld en onze mailwisselingen begon ze zich langzaam af te vragen: “Maar ik heb toch helemaal geen stress?” Haar vriendin benadrukte echter haar recente verhuizing. Waar ze niet geheel achter stond en waar ze nog steeds niet helemaal vrede mee had.

Die nacht had ze voor het eerst in weken weer een goede nachtrust! De dagen erop begon de pijn te fluctueren tot hij sinds twee dagen geleden weg was: Voor het eerst in bijna een jaar!

Geen reden voor een sessie of programma dus… maar we hadden een heel leuk gesprek. Het was duidelijk dat het kwartje al gevallen was. Voor we begonnen waren. De oorzaak van de pijn was achterhaald door alleen de suggestie van de onbewuste stressoren. Dit is ideaal. Ook al haal ik er in dit geval geen cliënt uit.

Het geeft mij veel voldoening én motivatie omdat het beaamt dat ik op het juiste pad ben. Dat soms met alleen al het juiste idee (dat er niets fysiek aan de hand is) behalve onderliggende stressoren – zeker als die onbewust aanwezig zijn. En alleen het bewust worden hiervan voor spontane genezing kan zorgen.

Dit bekrachtigd mijn bescheiden rol als begeleider en coach. Ik geef richting, stuur bij, ondersteun waar nodig. Maar de echte genezing komt van binnen. Uit jezelf. Uit jouw eigen kracht binnen in jou, je bewustzijn, overtuiging… en het kunnen en durven loslaten van blokkades.

Dan kan het dus heel snel gaan. 🙂

De pijntest

#mindbody #mindfullness #bewustwording #welzijn #massage #therapie #gezondheid #wellness #triggerpoints #triggerpointrelease #triggerpointresetmethode #pijnvrij #nekpijn #rugpijn #chronische pijn #totaalpijnvrij #frozenshoulder #reuma #fibromyalgie #hernia #scoliose #pijnvrij

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *