mrt 25

Hoe je doelen realiseert

Hoe je jouw doelen realiseert
Bewuste doelen onbewust maken en realiseren

Bob Borghart, Mindbody Coach | Laatst bewerkt: 25 maart 2020

Nieuwe dingen leren is altijd leuk. Maar ze meester worden vraagt om toewijding. Onbewuste, geconditioneerde toewijding gevoed door intrinsieke motivatie. Om onze doelen te bereiken is het nodig om ze in ons brein te graveren. Een deel van de pijn die we ervaren is namelijk doordat onze doelen niet duidelijk genoeg zijn voor ons onbewuste brein. Of omdat er een conflict is tussen onze bewuste en onbewuste doelen.

Dit kunnen we veranderen door onze bewuste doelen ook ‘onbewust’ te maken. Door het onderbewustzijn te conditioneren, en in lijn te brengen met onze doelen en passies. Zo gaat het als een soort antenne werken. Altijd bezig met het bewegen in de richting van jouw doel. Onbewust, automatisch en moeiteloos. Hierdoor verdwijnt het conflict tussen het bewuste en onbewuste brein. Door de emoties van zowel de vreugde, geluk en andere voordelen van het behalen – zowel als de pijn van het niet behalen ervan – te conditioneren. Onbewust te maken. Als default-modus in te stellen in het brein. Door het tastbaar te maken. Door heel duidelijk de reden te weten waarom je het doel moet halen. Dit doe je door ‘het waarom’ van jouw doelen scherp te krijgen en te conditioneren in jouw onderbewustzijn.

Zoals je met pijn hebt ervaren zal consistent bezig blijven met een proces een automatisch, onbewust programma conditioneren. Of vervangen. Uiteindelijk doet jouw brein wat je er aan vraagt. Als je het maar blijft vragen. Met consistentie, intentie en het liefst een sterke emotie. Je hoeft niet te weten hoe je het doel gaat behalen. Wat ervoor gaat zorgen dat je de doelen realiseert is door de reden te weten. Door ‘het waarom’ sterk genoeg te maken. Door het genot van het behalen in je brein te prenten en het niet behalen te associëren met pijn. Door dit heel specifiek te maken. Wat is het precies wat jouw doel met jou doet? Wat maakt het zo aantrekkelijk om dat doel te bereiken? Beschrijf aan de hand van de doelen die je eerder hebt opgesteld waarom je gecommitteerd bent om die doelen te bereiken. Je mag ook weer opnieuw beginnen, zonder naar de ‘oude’ doelen te kijken. Zorg dat er nu in ieder geval tussen zitten:

Je mag de oefening ook doen aan de hand van deze video.

About The Author

Geef een reactie

Geverifieerd door MonsterInsights